Vad är fördelen med kväve för bildäck?

Innan betala 40 en bit för att fylla bilens däck med kväve, kan det vara bäst att förstå vad som verkligen händer. Luften omkring dig är redan 79 procent kväve, enligt TireFactory.net, men klämma den sista biten av syre och vattenånga ut kan ha en del överraskande fördelar. Princip

Kväveatomer är fysiskt större än syreatomer. Små syreatomer har lättare att klämma mellan däckets molekylära matrix, vilket gör att däcket att förlora lufttrycket över tiden.
Tryckförändring

Vattenhalten i normal luft kan göra att den expanderar under höga temperaturer och avtal när det är kallt. Detta kan orsaka dålig dragkraft under vintern och överskott däckslitage under sommaren.
Fuel Economy

En föreslagen fördel för kvävefyllningsproceduren att ha rätt lufttryck i alltid kan nettovinster i bränsleekonomin med lågt rullmotstånd.
Däck Livslängd

Trycksatt syre har ett sätt att äta (oxiderande, torr-röta) gummi. Eliminera syre från luften sägs minska denna interna torr-röta.
Applications

Fordon som tillbringar mycket tid med att sitta i lagring kan nog stå att dra nytta hur inert kvävgas, vilket bidrar till att hålla däcket (särskilt i fuktiga förhållanden).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98099.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.