Hur du köper nya däck till en Toyota fordon

Däck spelar en viktig roll i både bilens prestanda och en säker drift. Toyota ägare som behöver sätta en ny uppsättning däck på sina fordon bör motstå frestelsen att bara köpa de minst dyra däck finns. Det är viktigt att vidta nödvändiga åtgärder för att hitta rätt däck till din Toyota och vilken typ av körning du gör. Instruktioner
1

Ta reda på vad den rätta storleken på däck är för ditt fordon. Titta i Toyota instruktionsboken för din bil först. Du kan också läsa den information som finns på sidan av däcken på din bil, om de är de däck som ursprungligen kom på fordonet från fabrik. Du kan också ringa en däckverkstad och be en professionell dit för att leta upp den rekommenderade däckdimension för ditt fordon. Veta däckdimension kommer att peka dig till en specifik grupp av däck och förenkla dina val.
2

Bestäm vilken typ av däck du behöver beror på vilken typ av Toyota fordon du har. Personbilar har däck-koder som börjar med bokstaven "P" och lätta lastbilar och sport /utility fordon har däck-koder som börjar med bokstäverna "LT".
3

Begränsa dina val för däck upp ytterligare genom att fokusera på de däck som matchar den typ av körförhållanden kommer du oftast stöter på. Ta hänsyn till de enstaka extrema förhållanden, det är när däckens prestanda är mest kritiska. Om lera och snö är något du behöver för att förbereda, plocka däck som har ett däck kod som innehåller bokstäverna "M + S." Du kommer då att ha en hanterbar lista över däck val.
4

Shoppa runt på de lokala däck butiker för priserna på däcken på din lista. Jämför priserna på däcken och deras redovisade hållbarhet. Till exempel, se om däcken är klassade för att hålla i 30.000 miles, 40.000 km, 50.000 miles och så vidare.
5

Gör ett val baserat på vilken modell ger dig det bästa värdet. Det behöver inte vara det minsta eller dyraste däck, men den som ger dig den bästa kombinationen av pris, hållbarhet och prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98035.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.