Hur man identifierar däckstorlekar

oddsen är ganska bra att däcken närvarande på din bil är bra för programmet, men du måste veta hur man läser dina däckens storlek om du söker ett nytt utseende eller högre prestanda . Däck koder federalt uppdrag, så du kommer inte hitta alltför mycket variansen mellan dem så länge som din rullande materiel producerades under de senaste 30 åren eller så. Du kan mäta i standard eller metrisk, eller du kan konvertera fram och tillbaka mellan de två. Instruktioner
1

Titta på sidoväggen av dina däck och identifiera däckets koden. Den kommer att börja med antingen en eller två bokstäver följt av en serie siffror och back-snedstreck. Exempel:. P215/65R15
2

Identifiera däcktyp genom att titta på den första bokstaven (s). "P" anger en personbilsdäck, "LT" betyder lätta lastbilar och "T" indikerar att däcket är en tillfällig reserv.
3

Läs de tre siffrorna till höger om bokstaven (s), som berättar slitbanebredden i millimeter (215 i vårt exempel). De flesta tillverkare bytt till den metriska standard under 1970 och 80-talen, men några släpvagn däck fortfarande mått i inches. Multiplicera tums-märkt slitbanebredd med 25,4 för att omvandla det till millimeter.
4

Leta förhållandet däck aspekten precis till höger om back-slash. Denna mätning representerar höjden av däckets sidovägg (det vertikala avståndet från kanten mot slitbanans) i procent av dess slitbanebredd. Däcket i vårt exempel har ett bildförhållande på 65, vilket innebär att dess sidovägg är 65 procent så hög som slitbanan är bred. Göra matten och du har ett däck med ett mönsterdjup bredd på 215 mm (8,5 inches) och en sidovägg höjd av 140 mm (5,5 inches).
5

Hitta "R" efter bildförhållande och titta på de två siffrorna efter det, dessa två tal är fälgen storlek i inches. Däcket i vårt exempel är utformad för att passa en 15-tums fälg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98195.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.