Hur man förstå det bildförhållande av Däck

däckstorlekar är utformade för att ge all information om ett däck . Avkodning en däckdimension kan vara förvirrande , eftersom storleken inkluderar metric , engelska och mätningar procentenheter . Sidförhållandet av ett däck avser bredden av däcket i förhållande till höjden eller diametern . Bildformatet hjälper till att definiera bredden av däckets dragkraft patch och däckets utseende på din bil . Instruktioner
1

Lokalisera däckstorlek på däcksidan , och skriva ner det . Storleken kommer att visas som en serie av siffror, bokstäver och snedstreck --- till exempel " 225/60R16 . " Du kan se tecken före och efter dessa siffror , men denna del anger storleken på däcket .
2

Decode avsnittet bredd och bildförhållande från däckdimension . De första tre siffrorna representerar däckbredden i millimeter . I exemplet ovan , är avsnitt bredd 225 mm . De två siffrorna efter snedstrecket representerar bildförhållande . I exemplet storlek , är den aspekt 60 .
3

Beräkna sektionshöjd av däcket med hjälp av bredd och bildförhållande. Aspektkvoten definierar höjden av däcket i procent av bredden. I exemplet kommer höjden av däcket vara 60 procent av bredden på 225 mm .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98206.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.