Vad är teflonbelagd Fälgar

Av alla jippon där ute som används för att sälja bildelar till den stora allmänheten, Polytetrafluoretylen -? Aka PTFE eller Teflon - beläggningen är förmodligen en av de få som faktiskt lever upp till sin reklam . Det är inte ett perfekt material för användning i tuffa miljöer, som de som hjulen vanligtvis stöter på, men det har vissa fördelar jämfört med färg eller raw-färdig metall. PTFE Basics

PTFE är en syntetisk polymer som består nästan helt av kol och fluor. Flourine ger den kraftfulla elektronegativa kraft som ansvarar för PFTE non-stick egenskaper. De flesta av oss är bekanta med teflonbelagd köksredskap, men detta ämne ser en hel del användning i industrisektorn. PTFE: s relativt höga smältpunkt 620 grader Fahrenheit, dess förmåga att "krypa" och täta små sprickor och dess motståndskraft mot friktion och skador via frätande gör det ovärderligt i vissa tuffa industriella miljöer. Addera teflonbelagt Fälg

Bortsett från dess utseende och gadget värde, hjälper PTFE hålla smuts, lera och broms damm från att fastna i fälgen. Vatten introduceras på fälgen kommer glida in mellan damm och skräp som fastnar, föroreningen kommer "fastna" i vattnet bättre än det gör för Teflon, vilket gör fälgen mycket enklare och snabbare att rengöra. Teflon-belagd fälgar är ett populärt objekt bland off-Roaders som har råd med dem, särskilt de som tillbringar mycket tid i leran.
Teflon Properties
< p> Teflon är mörkgrå till färgen, någonstans mellan Gunmetal grå och träkol svart. Den har en något metallisk, halvblank finish, liksom gjuten aluminium, men är smidig i handen. Teflon är mjukare än aluminium, med en Rockwell hårdhet på R58, men hårdare än koppar och de flesta typer av trä. Att vara en polymer, är det naturligtvis lite mer flexibelt än stål, som är en bra sak där hållbarhet är berörda. Alla teflonbelagd fälgar är inte skapade lika, och du får vad du betalar för. Ju tjockare PTFE-beläggning, desto bättre kommer det att motstå repor och skråmor från väg skräp och stenar.
Alternatives
p Om du redan har en uppsättning fälgar, då du har ett par alternativ. Om de är av aluminium, så du kan polera fälgar för att få dem jämna och hålla ett lager vax på dem hela tiden. Alternativt kan du köpa en PTFE färg tillsats och måla dem själv, eller du kan belägga dem med ren Teflon precis som alla tillverkare gör. Teflon beläggning fungerar ungefär som pulverlackering, och det är ett ekonomiskt alternativ om du har den utrustning och vill ha fördelarna med teflon, men inte vill spendera $ 150 en pop eller mer på nya fälgar.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97827.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.