Hur passar eftermarknaden hjul på framsidan av en Hyundai Tiburon

Sedan Hyundai Tiburon debuterade 1996, har bil entusiaster varit att sätta sina egna inslag på detta aggressivt utformade sport Coupe. I själva verket finns det många företag som gör prestanda delar för Tiburon. Bland de komponenter som ofta uppgraderas är de hjul, som kan ersättas med större, snyggare legeringar som ger bättre hantering och en mer aggressiv utseende. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
rörtång
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Välj rätt hjul. Du måste få ett hjul med rätt offset. Den Tiburon använde ett hjul med en offset 45mm. När du installerar nya hjul på fram-eller baksidan, förskjutningen av hjulet bör inte vara drastiskt annorlunda från offset lager. Om hjulet sticker ut för långt från suspensionen får däcken gnugga på karossen. Om det fastnar för långt in, kan hjulet eller däckens kontakt med fjädringen eller bromsar.
2

Använd rätt bredd och diameter. Den Tiburon använder 16-tums hjul samt 17-tums hjul. När ägarna installerar större eftermarknaden hjul installerar de oftast större diameter hjul. När detta sker, är det viktigt att använda rätt däck profilen så att den yttre diametern på hjulet och däcket förblir densamma och hastighetsmätaren läsningen påverkas inte. Addera 3

Parkera fordonet på en plan, jämn yta. Lossa muttrarna till hjulen. Lyft framför bilen med en domkraft och sänka den på pallbockar vid endera sidan. Avsluta ta bort muttrarna och hjulen. Torka navet monteringsytan ned med en trasa och lite rengöringsmedel.
4

Skjut det nya hjulet och däcket på navet. Tråd i muttrarna. Snurra hjulet runt för att se till att det inte finns någon kontakt med fjädringen eller komponenter broms. Upprepa för den andra sidan av bilen.
5

Sänk bilen tillbaka till marken. Med hjälp av en momentnyckel, dra åt muttrarna med 72 ft lbs. av vridmoment. Kontrollera att däcket inte borsta mot karossen. Kontrollera hjulmuttrarna. Om det behövs, dra åt dem efter att bilen körts 100 miles.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97806.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.