Hur man ändrar bultmönster på fälgar

Köpa en ny uppsättning av eftermarknaden fälgar bara för att upptäcka att de inte passar på din bil kan vara en frustrerande upplevelse. Lyckligtvis kan du ändra bultmönster på din bil för att rymma ett stort utbud av eftermarknaden fälgar. En adapter med korrekt bultmönster är inpassad över de befintliga pinnbultarna, med eftermarknaden fälgar monteras sedan på adaptern. Ändra bultmönster är en relativt snabb uppgift som kräver några verktyg. Saker du behöver
Måttband
Lug skiftnyckel
Ordet jack
Jack står
Brake Cleaner Review Shop rag
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Använd måttband för att mäta fordonets aktuella bultmönster. Mot fordon med 4-klacken och 6-klacken mönster, börja på den översta skruven och mät från mitten av bulten till mitten av bulten mittemot det. Med 5-klack mönster, mått från mitten av den översta bulten på undersidan av kolven som är två skruvar över från det.
2

Använd mätningar av bilens stock bultmönster och mönstret behövs för eftermarknaden fälgar att hitta en lämplig adapter. Om du inte kan hitta en, kan du ha en skräddarsydd av en ansedd verkstad. På en plan, jämn yta
3

Parkera fordonet och lossa hjulet klackarna med en lug skiftnyckel. Lyft bilen med en domkraft och placera pallbockar under. Avsluta demonteringen klackarna och demontera hjulen.
4

Rengör hjulnavet med broms renare och en trasa. Placera adaptern på navet och använd de medföljande skruvarna för att fästa adaptern på plats. Dra åt bultarna med en momentnyckel till de specifikationer som begärts av tillverkaren av adaptern.
5

Montera fälgar på den nya adaptern och sätt tillbaka hjulet klackarna. Använd momentnyckel för att dra hjulet klackarna till spec. Upprepa proceduren för de andra hjulen.
6

Avlägsna domkraften från under fordonet. Sänk bilen till marken med domkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97800.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.