Hur fixar aluminiumfälgar

Alloy är en tråkig, grå metall och är den vanligaste typen av material för tillverkning av fordon fälgar. Även legering är metall, kan det fortfarande bli skadad. Aluminiumfälgar blir repig, bucklig och repig från skräp i vägen eller genom att köra för nära trottoarkanter eller fasta föremål. Fälgarna kan också bli urkärnade, vilket lämnar små hål med skarpa kanter på fälgarna. Fix aluminiumfälgar med ordentligt förbereda och måla dem att se ut som ny. Saker du behöver
220 sandpapper
spackel skrapa
400 grit sandpapper
600 sandpapper
Vatten
Spray primer
Alloy måla hjulsprut
Maskeringstejp
Visa fler instruktioner
1

Sand det skadade området med 220 sandpapper. Håll sandpapper platt mot ytan och sanden jämnt i flera riktningar så lundar inte bildas i kanten. Sand tills området är smidig och ojämna ytor kan ses eller kännas av din hand.
2

Applicera spackel till några låga områden på fälg. Använd en liten gummiskrapa för att sprida filler över det låga området och jämna till det. Låt filler torka i trettio minuter eller tills det blir hårt. Sand filler med 220 grit sandpapper tills den är slät och nivå med den omgivande ytan av fälgen.
3

Sand det reparerade området med 400 sandpapper och vatten. Håll ett rinnande vatten slang ovanför sandpapper eller doppa sandpapper i vatten ofta för att hålla det genomblöta. Detta förhindrar uppbyggnaden under sandpapper från att lämna djupa repor i fälgen. Upprepa detta steg med 600 sandpapper också. Skölj fälgen och låt den torka ordentligt.
4

Täck muttrarna och luftventil stamceller med maskeringstejp för att förhindra sprutdimma från försegla dem stänger. Tejp kan placeras över däcksidan om reparationen görs på kanten av fälgen. Den reparerade området med grå sprej primer
5

Spray. Detta sätter en solid bas färg över kroppen spackel och gör att färgen ska fästa bättre på fälgen. Håll sprayburk sex till åtta inches från ytan och spraya vänster och höger, med hjälp av ett tunt lager för att täcka det reparerade området. Låt primern torka under trettio minuter.
6

Applicera 3-5 tunna lager av spray färg till grundmålad området. De flesta bildelar butiker bär sprayfärg gjord speciellt för målning varje typ av metall fälg, så att få en riktig match är lätt. Spraya färgen med användning av samma sprutteknikerna som med primern. Vänta fem minuter mellan varje lager och vänta fyra timmar innan du tar i fälgen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97795.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.