Hur höja fronten på en Toyota Pickup

De flesta små och stora pickup bilar, som Toyota, kommer från tillverkaren med en höjdskillnad mellan främre och bakre. Kallade "rake", eller vinkel, slutar mest truck bak sitter högre än den främre för att kompensera för en fullastad säng. Kit finns tillgängliga för dem som inte laddar sina lastbilsflak och vill ha en jämnare, nivå ride. Dessa kit innehåller enkla att installera distanser tillverkade av höghållfast aluminium. En fordonsägaren kan installera sin egen spacer kit för att lyfta den främre änden upp till så mycket som 3 inches. Saker du behöver
Bruksanvisning
Lift kit
Ordet jack
Jack står
Assistant Review Däck järn
brytjärnet (två) katalog Socket set (metrisk)
Ratchet skiftnyckel
End skiftnycklar
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Placera fordonet i parken eller neutrala med nödbroms inställd. Lyft huven och koppla bort den negativa batterikabeln genom att placera ett uttag på cinch muttern och vrida den moturs med spärrnyckel.
2

Ta bort navkapslar (om sådan finns) och använd ett däck järn till lossa framhjulen precis tillräckligt för att möjliggöra deras avlägsnande när trucken har höjts.
3

höja fordonet med domkraft tillräckligt hög för att placera två pallbockar under den främre ramen. Lyft den bakre delen av lastbilen med ordet jack och placera två pallbockar under ramen nära varje hjul. Avsluta lossa framhjulet lug nötter med däck järn och satte hjulen åt sidan.
4

Placera domkraft under nedre länkarm spindel på ena sidan av lastbilen. Center golvet jack sked direkt under spindeln. Pumpa domkraft tills du kan se spänningen koppla på spiralfjädern, mellan den undre styrarm spindel och övre länkarm tornet. Lyft inte det tillräckligt högt för att ta vikten av lastbilen utanför domkraften.
5

Använd en djup och uttag för att placera över toppen shock tower dubbar och vrid spärrnyckel moturs för att ta bort nötterna. Om du stöter på clearance problem, använd en kort handtag fast nyckel i metriska storlek. Ta bort alla tre muttrarna och ställ dem åt sidan.
6

Har din assistent långsamt lägre golvet jack i små steg tills den övre delen av chocken tornet härstammar nedåt från fästet. Dra upp i chock tornet ut klart av fästet, det kommer att finnas ett visst tryck på den så att den vilar mot den övre länkarm. Slip en av de kit distanser över monteringstapparna på shock tower.
7

Placera en bändjärn spets mellan de övre bärarmarna och toppen av spacer. Har din assistent gör ett brytjärnet spets mittemot din brytjärnet ovanpå distansen. Med en samordnad insats, dra ner på pry barer och kila baksidan Shock Tower i sitt fäste. Detta kan ta flera försök att anpassa de tre bultarna med monteringshålen, men fortsätter att arbeta med spett med ena handen och prejar sidan av fjädern med den andra.
8

Pumpa upp golvet jack när reglarna har anpassats. Höj det bara tillräckligt hög för att komprimera fjädern. Sätt muttrarna tillbaka på shock tower fästet och dra åt dem med lämplig storlek socket eller fast nyckel. Sänk domkraft och placera den under den nedre länkarm spindel på den motsatta sidan av den främre änden. Utför samma procedur som du gjorde på den första sidan, med rätt uttag eller skiftnycklar. Var noga med att koordinera dina rörelser med din assistent för att göra en korrekt inriktning av reglar (den svåraste delen av jobbet).
9

Placera båda hjulen tillbaka på sina axlar nav när du har installerat både distanser. Snug muttrarna ner med däck järn. Använd ordet jack att lyfta fordonet och ta bort alla jack läktaren. Slutför dra åt muttrarna med momentnyckel till tillverkarens specifikationer (se din instruktionsbok). Anslut den negativa batterikabeln på sin post genom att placera kabeländen över posten och dra åt cinch muttern med en socket och skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84974.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.