Vad är en Gauge Pod?

En mätare pod är en bil mätanordning som sitter utanför beståndet gauge cluster. Det kan vara en stor varvräknare, som används för racing, eller en rad med extra mätare som visar mer information om motorn. De olika typerna av mätare skida är konfigurerade för den enskilde önskar för föraren. Utvecklingen av spår Pod

När mätare först infördes, var de en grundläggande visning av de vitala funktionerna i bilen. En hastighetsmätare var primär, omger en mindre lastprofil bränslenivå. Som efterkrigstidens bilar blev mer frikostigt optioned, har mätare för varje åtgärd som erbjuds från fabriken, ofta, var instrumentpaneler av dyra bilar tungt smyckade mästerverk av ingenjörskonst. Vissa biltillverkare under 1960-talet hade upptäckt intressanta platser för skida fabrik mätare, såsom Pontiac huva-monterad varvräknare, eller de många mätare konsolen av Dodge och Chevrolet.
Billiga Uppgraderingar

Billig bilar fick inte särskilda mätare, och eftersom dessa bilar blev äldre blev de experimenten mekanik överallt. Eftermarknad mätare kan läggas på för mycket låg kostnad. Dessa extra mätare, som lagras i gauge skida, kan fästas på alla ytor i bilen. Med den oundvikliga nästa års modell, det fanns alltid nya platser att montera dem. Allt från klockor till laddtrycket på en turbo laddare fanns tillgängliga för eftermarknaden installation. In i det sena 1980-talet, var add-on mätare mest populära som "tre-pack," och kan installeras på mindre än en timme av en behörig bakgård mekaniker.
Dagens Budget Gauge Pods

De vanligaste gauge skida sett idag är "A-pelaren" stil mätare, monterade längs förarsidan vindrutan. Dessa är skräddarsydd för att smälta in i bilens interiör, vilket ger en imponerande mängd belysta information. En annan populär spårvidd stil är överdimensionerad varvräknare, som används på bilar som byggdes för att vara snabb på tävlingsbanan. Mätaren ansikte kan vara så stor som 10 inches, och inkluderar ljusa gula och röda varningslampor. Dessa lampor kommer att signalera att föraren genom sitt perifera seendet att flytta till nästa växel. Den mycket skrymmande takometer lagras i en enda "gauge pod" bostäder, och monteras till höger om föraren. Addera alla tänkbara Mätning

temperaturen på motorn kvarter, oljetemperatur och tryck, mängden ström i batteriet, rotationer av motorn per minut, och även undertrycket i insugningsröret är vanliga avläsningar som kan beställas för gauge skida. Vissa mätare kan läsa däcktryck, omgivande utomhustemperatur eller ens höjd över havet. Allt kan installeras i egna mätare skida.
Framtiden för Gauge Pods

Uppfinnare och mekanik bakgård normalt inte är nöjda med att köpa deras mätare i eftermarknaden kataloger. Många design och skapa sina egna otroliga gauge skida för installation i sina personbilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83129.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.