Double Pumper Vs. Vakuum Sekundär

Medan många hot-rodders har valt den mekaniska blandare s sida i kriget av Carb vs bränsleinsprutning, många förblir delade om huruvida eller inte att använda vakuum eller mekaniska secondaries. Men faktum är att båda har sin plats inom fordonsindustrin rike, särskilt om du är villig att lägga tid på att trimma dem korrekt. Basic Function

En mekanisk sekundär - aka "double pumpningselementet" - förgasare använder en fast koppling mellan de primära fat och de sekundära tunnor för att öppna dem båda på samma gång. Ett vakuum sekundär använder ett vakuum membran för att hålla de sekundära gasinmatningsskivorna stängd så länge motorn har vakuum, vilket innebär vid låga varvtal och under del-gaspådrag. Under vidöppna-gaspådrag, vakuum i grenröret sjunker och motorn får sin fulla dos av luft och bränsle.
Vakuum Sekundär Fördelar

ofta förlöjligas som föga mer än en bränsleekonomi booster, gör vakuum carb har några prestanda fördelar över den mekaniska sekundära. Därför att det matar motorn bara så mycket luft och bränsle som det tar, har det vakuum sekundära carb möjligheten att själv justera - i viss utsträckning - till storleken på motorn. Det är mer förlåtande när det gäller inställning och bidrar till att öka motorns vridmoment, bränsleekonomi och motorns effektivitet genom att upprätthålla maximal lufthastighet genom förgasaren venturirör.
Mekanisk Sekundär Fördelar

Om vakuumet sekundära carb har en stor nackdel, det är att det har att svara på motorns behov av luft och bränsle innan den öppnar - och det tar tid. Det vakuum sekundära förmåga att omedelbart öppna all luft och passager bränsle i direkt överensstämmelse att strypa läge innebär att det kan erbjuda omedelbar gasrespons utan viss fördröjning i samband med vakuum sekundärlindningar. Dessutom behöver du aldrig oroa dig att vakuumet sekundärlindningar inte öppna hela vägen.
Slutsats

Mekaniska secondaries kommer att fungera bra så länge du sätter in önskad tid och ansträngning i form av tuning, om du har en mycket kraftfull motor i en lätt bil och om du har numeriskt hög utväxling för att hålla carb från bloggat ner. Med tanke på dessa faktorer, det är ett litet konstigt att den pålitliga dubbla pumpningselementet förblir en älskling av åkare. Det vakuum-sekundära har alla direkt prestanda potentialen av en mekanisk sekundär, om än i en liten förlust för gasrespons. Men payoff är ett lyft i bränsleekonomi och körbarhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96815.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.