Prestanda tricks för en BMW 330ci

BMW 330ci är tvådörrars version av 330, där "C" står för "coupe" och "I" för "injektion." Modellen tillverkades 1999-2005 och är mycket uppskattad bland entusiaster för sin maktbalansen, hantering och komfort. Eftermarknaden delar är lätt tillgängliga för motorn samt fjädring och ett omfattande nätverk av entusiaster gärna dela idéer för att få mer prestanda från din 330ci. Lägg till Power

Motorn i BMW 330ci är en datorstyrd moderna kraftverk. ECU, eller elektronisk styrenhet, i hjärtat av motorn kontrollerar alla kritiska motorparametrar. Du kan få en betydande ökning av makten genom att helt enkelt ladda ner ett nytt program på denna del av maskinvaran. Många tuners specialiserade på denna typ av uppgradering. Vissa kommer att göra ändringar i din bil medan du väntar, medan andra kräver att du tar bort ECU och skicka det till mottagaren, som då kommer att skicka det tillbaka till dig med en uppgraderad program.

Dessutom kall luft intag system gör det möjligt för motorn att andas bättre, medan mindre restriktiva avgaser kommer att möjliggöra brända gaser att lämna motorn lättare. Båda ändringarna lägga kraft och gör motorljud bättre också. För mer radikala motor uppgraderingar, kommer en ny uppsättning rubriker stöd ytterligare luftflödet från din motor, men de måste väljas med omsorg och installeras professionellt.
Minska Vikt

Den andra delen av prestanda ekvationen är vikt. Ju mindre vikt motorn måste driva, desto snabbare din bil kommer att flytta. Men viktbesparande modifieringar tenderar att vara dyrare och bör därför försökt efter att du har utfört grundläggande motormodifieringar. Ett bra ställe att börja är lätta lättmetallfälgar att ersätta lager enheterna. En kolfiber huv och bagagelucka bör vara nästa på listan, följt av lättare vikt racing säten för förare och passagerare. Om du är villig att permanent ge upp baksätet, kan du ta bort dem och spara en bra bit av vikt. Detta öppnar också upp tillräckligt med utrymme för att installera en racing-stil skyddsbur, vilket kommer att ge skydd i välta olyckor och ytterligare styva upp chassit för bättre vägkänsla. Kostnaden för denna uppgradering är dock betydande.
Uppgradera upphävandet
Bilar Till

avsedda för daglig körning, såsom BMW 330ci, använd mjukare fjädring inställningar än vad är idealiska för prestanda körning. Genom att helt enkelt ändra dina fjädrar och stötdämpare med styvare enheter, kan du förbättra greppet och hantering av din bil, om än på bekostnad av komforten. Om du inte är rädd för gropar och uppfarter, kan dessa hårdare fjädrar också vara kortare, vilket kommer att släppa markfrigången på bilen. Detta kommer att ytterligare förbättra hanteringen, men du riskerar att slå i botten av din bil på dåliga vägar och uppfarter. Ett ytterligare steg i fjädring modifieringar är styvare krängningshämmare. Dessa kommer att säkerställa högre kurvhastigheter, men gillar styvare fjädrar, kommer de att göra bilen mindre bekväm, speciellt på ojämna vägar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95600.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.