Lägga till en kompressor till en Mustang

Ford Mustang är en amerikansk bakhjulsdrift sportbil som har varit i produktion sedan 1964. Det finns många eftermarknaden alternativ som kan förbättra Mustang prestanda. Ett sådant alternativ är tillägget av en kompressor, som fästes på motorn direkt och tvingar stora mängder luft in i motorn. Lägga till en kompressor är en komplicerad och dyr procedur, men det kan drastiskt förbättra din Mustang hästkrafter. Saker du behöver
Automotive Toolkit Review 6 liter fordonsindustrin olja
Vehicle reparationshandbok
Visa fler instruktioner
1

Öppna Mustang huven och koppla bort batteriet från motorn. Rengör synligt damm och skräp ut ur motorrummet för att underlätta en ren installation.
2

Punch eller borra ett hål i oljetråget att göra en olja drain för kompressor. Stansning ett hål med en körnare gör en renare hål som är mindre benägna att korrodera. Det kan vara nödvändigt att starta hålet med en murad spik, sedan att vidga hålet med körnare.
3

Anslut ström fästet styrningen omlokalisering till servostyrning reservoaren.

4

Anslut kompressor monteringsplattan på motorn genom att rada upp anslutningen parentes enligt anvisningar från installationsguiden. Detaljerna i detta steg kommer att variera beroende på vilken motor din Mustang har. Börja med handen dra åt bultarna tillräckligt så monteringsplattan kan sitta på motorn utan att glida av när du ansluter resten av bultarna. När alla skruvar är installerade, använda en momentnyckel för att dra åt bultarna till angiven nivå.
5

Anslut oljeledningen från kompressor till hålet du skapade i oljetråget i steg 2. Detta kommer att innebära att få under bilen. Om du använder en hiss, se till att bilen är ordentligt fastsatt.
6

Fäst svalare kit till motorn. Detaljerna i detta steg kommer att variera beroende på om din kompressor är luftkyld eller vattenkyld. Hursomhelst, kommer kylaren kitet installeras på framsidan av din bil, något under och framför motorn.
7

Montera luftintag och anslut den till kompressorn.

8

Anslut batteriet till motorn och stäng huven.
9

Starta motorn, låt Mustang tomgång under några minuter, sedan stänga den. Kontrollera under fordonet för eventuella läcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84691.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.