Vad är skillnaden i Open och Limited Slip?

En bil är en utväxling mekanism installerad i transmissionen. Den differentiella levererar motoreffekten till drivhjulen, så att varje hjul att rotera med en annan hastighet. De två huvudsakliga typer av skillnader är begränsad slirning och öppen. De flesta konventionella fordon är utrustade med en öppen differential, medan prestanda applikationer använder ofta en differentialbroms. Funktion

Fordonets differential innehåller ett aggregat av kugghjul, inklusive en särskild utrustning för vart och ett av drivhjulen. Detta tillåter att differentialen överföra motorns effekt till vart och ett av drivhjulen, samtidigt som den tillåter hjulen att rotera med olika hastigheter. Detta är nödvändigt eftersom när du gör en sväng i bilen, är de inre hjulen roterar med en annan hastighet än de yttre hjulen beroende på resans längd.
Öppna differentialer
< p> Öppna differentialer är enklare i design och funktion än limited slip differentialer. Därför, öppna differentialer är de mest utrustade differentialer på konventionella och ekonomin bilar. I fysik, väljer makten alltid det lättaste utrymningsväg. På grund av denna egenskap, kommer en öppen differential sluta leverera alla motorns hästkrafter att endast ett av bilens hjul när däcken tappar väggreppet.
Limited Slip Differential

Limited Slip differentialer utför samma funktion som öppna differentialer. Skillnaden är att limited slip differentialer har en vridmomentavkännande låsmekanism mellan de två drivkugghjul. Med en diffspärr, då ett av hjulen tappar fästet, de differentialväxlar låses på plats, så levererar hästkrafter till båda drivhjulen.
Prestanda

Limited Slip differentialer ökar bilens potential för off-the-line dragkraft, liksom hantering av dragkraft. I en öppen differential kommer att leverera alla hästkrafter till ett enda hjul på bryta dragkraft, kommer en differentialbroms leverera samma effekt på varje hjul, vilket gör bilen att accelerera med båda hjulen istället för en, vilket fördubblar dragkraft. När du gör snabba vändningar, är fordonets vikt lyfts från det inre hjulet, vilket gör det en benägenhet att tappa greppet. När detta händer med en differentialbroms, kommer makten att levereras till båda hjulen, öka fordonets dragkraft och stabilitet genom hela svängen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96540.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.