Fördelarna med att hålla Motor Oil Cool

Att hålla oljan i ett fordon vid en lägre temperatur har många fördelar . Den typiska temperaturen för motorolja är 220-295 grader Fahrenheit. Ju lägre du kan hålla temperaturen på din olja inom detta område , desto bättre är det för din motor , växellåda och kylare . Förmåner till olje

Motorolja värmer upp när motorn är i drift . Oljan håller bäst om i 295 grader Fahrenheit , men den normala värmen av en motor är över det . När temperaturen blir högre , försämras oljan snabbare och måste bytas oftare. Hålla oljekylaren kan hålla kvaliteten på oljan under en längre tid .
Luftkylda motorer

Vissa fordon har luftkylda motorer , såsom den ursprungliga Volkswagen motorn. Olja används för att hjälpa motorn svalna. Kylaren temperaturen på oljan , desto bättre är det kunna kyla ner motorn när den körs under det . Ju snabbare motorn svalnat , kommer längre motorn prestera ordentligt . Att hålla oljan sval kan hjälpa till att förlänga livslängden på motorn.
Allmänna temperaturskillnader

olja i en motor fungerar att smörja , kyla , och rengöra motorn. Om motorolja är för varm , då det inte kan göra sitt jobb för att kyla resten av motorn ordentligt . En överhettad växellåda och radiatorn inte kan arbeta så effektivt , kan gripa , och kan orsaka allvarliga skador på hela motorn .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85309.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.