Hur man installerar en CB-radio i en Ford Pickup

Installera ett frekvensband för allmänheten radio i en Ford pickup är en enkel process som har många belöningar. Att ha en radio installerad i din bil kan du kontakta vänner och familj när andra kommunikationsmedel är inte tillgängliga. Till exempel, i en nödsituation, kan en CB-radio används för att ringa efter hjälp. Radion gör också för bra underhållning. Med några verktyg, kan den genomsnittliga bakgård mekaniker slutföra denna uppgift i ungefär en timme. Saker du behöver
CB radio med monterad strömkabel
18 meter RJ-8X antennkabeln med standard kontakter
CB antenn och montera
Tänger
Små ringnyckel
eltejp
Skruvmejsel
flera fot av 14 gauge tråd
Visa fler instruktioner
1

Välj en plats att montera radio sele. Med mobila radioapparater, är detta normalt undersida på bilens instrumentbräda. Placering av utrustningen är viktig. Placera den så att den inte blockerar någon av pickup kontroller, såsom stick-reglage eller kontroller värmare.
2

Run makt och ledningar antenn till platsen. Den röda strömkabeln bör köras diskret till bilens säkring panel, och gifte in sig i en lämplig säkring post. Skarva denna tråd i radions röda strömkabel. Den svarta strömkabeln kan jordas till en metallyta i bilen, oftast brandväggen precis framför instrumentbrädan.
3

Anslut alla sladdar till radion. Linda alla skarvar med en god mängd eltejp. De 18 meter antennkabel bör skruvas in i uttaget på baksidan av radion, sedan köra till platsen av antennen. De svarta och röda kablar bör förpackas och placeras ur vägen, där de inte kommer att slet eller dras.
4

Montera sele och radio. Detta innebär att skruva undersidan av selen till instrumentbrädan med två små skruvar, sedan placera radion i selen med de medföljande fingerskruvarna. Lägga extra skruvar i selen kan garantera att det är stabilitet.
5

Installera antennen i ett bra läge, och anslut kabeln från radion. Antennfästen kommer att variera, men antennen bör ha en bra marken till fordonets kropp för att fungera korrekt. Längden på antennkabeln är också viktigt för signalöverföring, och 18 meter är den idealiska längden för CB radiofrekvenser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94942.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.