Hur man installerar en Subaru Sway Bar

Subarus har kommit en lång väg från sin blygsamma rötter. Tack vare framgångar i rally, roadracing och drivande, är Subaru namnet numera förknippas lika mycket med prestanda och racing. En Subarus vingla barer är avgörande för dess hantering och anslut fjädring på båda sidor av bilen, en på framsidan och en på baksidan, för att kontrollera krängning vid kurvtagning. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion Ramper
Ordet jack
Ny främre och bakre barer vingla
WD-40
Visa fler instruktioner

1

Kör framför bilen upp på ramper. Subaru vingla barer är avsedd att avlägsnas och installeras med den laddade fjädring, så att inte palla upp bilen. Ta bort skruvarna som håller plastskyddet på bilen.
2

Försök att ta bort de mittersta fästen för krängningshämmaren. Om du inte kan ta bort dem, måste du ta bort hjälpramen. Ta bort de fem skruvarna på vardera sidan av hjälpramen och två på framsidan. Placera en domkraft under hjälpramen innan du tar bort alla skruvar så att den inte faller ner. Sänk hjälpramen. Addera 3

Spray WD-40 på de vingla bultarna Bar Bracket och ändkolvar länk. Lossa fästena för krängningshämmaren, men inte ta bort dem. Avlägsna ändlänkarna från krängningshämmaren med en hylsa och spärrskaft. Ta de mittersta fästen. Manövrera bar ut ur fordonet, se till att inte hänga upp den på raderna servostyrning eller andra ledningar.
4

Applicera en generös mängd fett på konsolen och de nya vingla bussningar bar. Sätt den nya baren på plats. Montera bussningarna. Placera krängningshämmare parentes över krängningshämmaren. Dra åt bultarna för konsolerna.
5

Installera ändlänkarna på nya krängningshämmare och dra åt dem. Dra åt de mittersta fästena och sedan kontrollera igen för att kontrollera att ändlänkarna skärps också. Byt hjälpramen i baksidan av avlägsnande om det togs bort. Byt plastskyddet. Kör bilen bort av ramperna.
6

Drive den bakre delen av bilen upp på ramper för att tillåta tillgång till den bakre krängningshämmare. Spray WD-40 på de vingla bultarna Bar Bracket och ändkolvar länk. Lossa skruvarna som håller krängningshämmaren fäste på. Ta bort bultarna för vingla länkarna bar end. Avsluta bort fästet på. Sänk stången ur bilen.
7

Skjut den nya baren på plats. Du kan behöva manövrera den över avgassystemet och runt fjädring. Applicera en generös mängd fett på konsolen och de nya vingla bussningar bar. Löst skruva den nya baren på de vingla länkarna bar end. Installera de mittersta bussningar och fästen. Använd en domkraft om det behövs för att hålla stången på plats medan du installerar och dra åt bultarna för ändlänkarna och vingla bar fästet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95265.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.