Hur man Välj ett Kamaxel profil

En bil som går på tomgång grov, blir dålig gas körsträcka och spiltor i växeln sannolikt inte har rätt kamaxel för dess motor. Kamaxeln är en roterande enhet som använder axlar som pressar mot motorns ventiler att öppna dem, och sedan fjädrar tillbaka på ventilerna för att stänga dem. Detta är en viktig funktion och kraftigt påverkar en motors prestanda vid olika hastigheter. När du väljer en kamaxel profil, måste du ta hänsyn till hur du vill att din motor att prestera. Instruktioner
1

Bestäm hur mycket lyfter du vill eftersom öppettider (lyft) ventilerna är kamaxeln grundläggande funktion. Lyft anger hur långt ventilen öppnas (eller lyft) från sitt säte. Mer lyft ökar motorns effekt och öka hiss utan att ändra längden kommer att öka din motorns effekt med ingen effekt på den högsta nivån av rotationer av motorn.
2

Välj vilken typ av lyftare (eller kam) är mest lämpad för den typ av körning du kommer att göra. Om du ska använda din bil för daglig körning, är en hydraulisk lyftare typ av kamaxel bästa alternativet eftersom lash inte behöver periodiska justeringar.
3

Bestäm hur länge du behöver i din kamaxel profil. Varaktighet syftar på hur länge kamaxeln håller ventilerna öppna. När kamaxeln håller ventilerna öppna längre, ger detta mer bränsle och luft in i motorn och låter mer ut genom avgasröret. En längre duration (högre nummer) kamaxel förbättrar makt men oftast offrar vridmoment.
4

Rådgör med din mekaniker om kamaxelns profil du har valt att se om han håller detta är den bästa kamaxeln profil för ditt bil. Om du ska göra arbetet själv, se till att du har en hög nivå av förståelse av bilmekaniker för att undvika att skada din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95251.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.