Hur man installerar ett Edelbrock 1406 på en Ford 390

Modellen 1406 Edelbrock förgasaren är en fyra-fat fordonsindustrin förgasaren för att flyta upp till 600 kubikfot per minut av luft och bränsle. Ford 390 V-8 motor var ursprungligen tänkt som en högpresterande motor på 1960-talet, men det förvisades mestadels till Fords pickup linjen genom 1970s.Replacing beståndet förgasaren med 1406 kommer att ge märkbara makt vinster och, i vissa fall, kommer att öka gas körsträcka. På grund av de grundläggande mönster i 390 och 1406, installerar förgasaren är en ganska okomplicerad process. Saker du behöver
Tänger Wrench
skruvmejsel
Rag
Förgasare packning
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn och dra distributörens vakuumslangen off av beståndet förgasaren. Dammsugarslangen ansluts till en disk-formad behållare på sidan av distributören.
2

Tryck ett finger över förgasaren port som dammsugarslangen var fäst. Om du känner vakuum, kommer återförsäljarens vakuumslangen fästas på förarsidan vakuum porten på framsidan av Edelbrock förgasaren. Om inget vakuum känns, kommer slangen fästas på passagerarsidan port.
3

Stäng av motorn och låt den svalna. 4


Koppla bort den negativa batterikabeln med en skiftnyckel.
5

Lossa gasreglaget länkstången från sidan av beståndet förgasaren. Stången hålls mot förgasaren s gaspådrag koppling med en klämma. Dra bort klämman från spetsen av förgasaren med en tång.
6

bort PCV slangen, makten broms slangen (om sådan finns) och bränsleslangen från förgasaren. Lossa slangklämmorna med en skruvmejsel och dra slangarna från förgasaren. Placera en trasa under bränsleslangen innan du tar bort den för att undvika att spilla bensin på motorn.
7

bort förgasaren fyra montagemuttrar med en skiftnyckel och lyft förgasaren bort av insugningsröret, ta sedan bort gammal förgasare packning.
8

Sänk en ny förgasare packning över förgasaren s monteringsnitarna och på insugningsröret och ställning förgasaren.
9

Dra förgasaren fyra muttrar på de förgasaren dubbar med en skiftnyckel.
10

Tryck slangen makten bromsen fast i fästet på baksidan av förgasaren och dra åt slangklämman med en skruvmejsel. Tryck en medföljande plug gummi röret på kopplingen om fordonet inte är utrustat med servobromsar.
11

Tryck bränsleslangen fast i fästet på baksidan hörnet av förarsidan av förgasaren och dra åt slangklämma.
12

Tryck PCV slangen på stora montering på framsidan av förgasaren och dra åt slangklämman.
13

Tryck distributören vakuumslangen på antingen höger eller vänster montering på framsidan av förgasaren, som bestäms i steg 2. Tryck en medföljande plug gummi röret på oanvända montering.
14

Sätt gasreglaget länkstången in gasreglaget kopplingen och säkra stången på plats med stavens klippet.
15

Dra åt den negativa batterikabeln på batteriet.
16

Starta motorn och vrid tomgång skruven med en skruvmejsel tills önskad tomgång är uppnådd. Tomgångsskruven sitter på förarsidan av förgasaren. Basen av skruven vilar mot gasspjället länkaget. Vrid skruven i medurs riktning för att öka tomgångsvarvtalet och i moturs riktning för att minska tomgångsvarvtal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86740.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.