Hur man gör en Strut Brace

fjäderben barer är coola tillbehör till någon prestanda bil, men de är också funktionella. De kan minimera chassi flex mellan stagen, som hjälper i svåra hörn. Göra en är inte särskilt svårt. Om du är händig med en svets och inte rädd för att arbeta med stål, det är en stor helg projekt. Saker du behöver
Welder
3/16-inch stålplåt (1-by-1 fot kvadrat) katalog tunn kartong eller posterboard
märkpenna
pelarborrmaskin
Borrar
metall bandsåg
Måttband
Grinder
Saxar
Tap and Die Set Sida 2 heims leder
Bultar för heims gemensamt avslutar
1-by-3/16 tums runda stålrör, 6 meter lång
3/8-tums Ratchet och uttag
Plasma Cutter (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Gör en mall på de övre strut torn av din bil med hjälp av kartong. Du vill att det ska vara rund i formen, och har tillräckligt med utrymme för att svetsa några flikar på det för korset bar. Det har också att fästa varje bult på fjäderben. Detta är basen för ditt stag, så gör den stark.
2

Överför mallen du gjorde på 3/16-inch stålplåt. Klipp ut den med hjälp av en bandsåg eller plasma cutter.
3

Borra hålen för bultarna fjäderben med en borr press. Skruva den nya stål-bitar på tornet.
4

Mät avståndet mellan strut torn. Gör en grov nedskärning av den runda slangen så att den är överdimensionerad. Du vill att det ska vara mellan tornen, och kanske i dem lite. Se till att baren inte träffar något på motorn och kommer inte att störa huva avslut.
5

Markera de fjäderben plattorna så att du kan svetsa flikarna på dem för att montera ribban. Se till att de är i samma läge på båda bitar så att det ser symmetriskt. Mät lodrätt liksom, och se till att det finns spelrum där.
6

Skär fyra flikar att montera tornet ur stålplåt. Borra hål i dem att hålla en bult som är samma diameter som öppningen på heims gemensamma.
7

häftsvets flikarna på plats på tornen. Svetsa inte pärla dem - du vill att tillfälligt placera dem i fall du behöver flytta dem senare. Kontrollera att avståndet mellan varje flik på varje enskild tornet är tillräckligt bred för att hålla heims fogen. Det kan hjälpa att skruva heims mellan de två flikarna innan kryssen dem på plats.
8

Tryck ena änden av din runda rör med samma gänga och diameter som heims gemensamt. Tråd en heims gemensamt och en låskolv så att heims är gängad i halvvägs.
9

Bolt baren med heims på ena sidan av tornet och plats över tornen.

10

Mät avståndet från centrum av de heims gemensamma till slutet av stålrör närmast bulten. Ta det måttet och överföra den till andra sidan, med samma referenspunkter. Detta kommer att säkerställa att baren ser symmetrisk.
11

Klipp och knacka på andra sidan av baren, följ sedan samma procedur med heims leden. Du bör sluta med en rund bar med en heims gemensamt på vardera änden.
12

Bolt baren i tornen. Se till att det ser symmetriskt och fungerar på det sätt du vill ha det. Sedan avsluta svetsa flikarna fjäderben.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94974.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.