Vad är en Bogseringspaket?

När du väljer en bil eller lastbil för att köpa, eller när man överväger uppgraderingar, är ett av de alternativ som presenteras ofta en fiberkabel paket. Det är vanligt att tänka på bogsera paket som ingenting mer än en dragkrok, men det finns mycket mer som går in i detta värdefullt tillskott till din bil. Helt enkelt därför att ett fordon är utrustat med en dragkrok, även om fabriksmonterat, betyder inte att det har en fiberkabel paket. Dragkrok

Naturligtvis är skumt kärnan i släptåg paketet. Denna Draganordningen kan komma i form av en enkel boll, eller det kan vara en mottagare hitch, vilket i båda fallen kommer att vara skruvat till ramelementen. En mottagare hitch är en fyrkantsrör som accepterar en boll som sedan hålls på plats med en hake-pin. Storleken på bollen och mottagaren kommer att avgöras av den typ av last som ska bogseras.
Elektriska anslutningar

En fiberkabel paketet ingår också ledningar som möjliggör trailern att anslutas till belysningssystemet av bilen eller lastbil. Denna ledningar kommer att bestå av en koppling som ligger nära skumt och kommer att mata el till bromsljusen, blinkers, och registreringsskylt ljus. I vissa fall kan denna kontakt inkluderar kretsar som driver en släpvagnens bromssystem, med mycket stress av fordonet som utför bogsering. Detta alternativ är normalt reserverat för tyngre belastade tillämpningar. Och
Fjädring Bromsar

Många tunga bogsera paket ansökningar kommer att omfatta uppgraderingar till fjädring och bromsar av dragfordonet. Uppskov uppgraderingar kan innehålla tyngre fjädrar och mer robust chocker som hjälper dragfordonet kontroll tunga laster. Broms uppgraderingar kan innehålla större skivor eller trummor för att öka fordonets säkerhet vid bogsering tunga laster.
Transmission

överraskande, drivlinan komponent som tar mest övergrepp vid bogsering är inte motorn eller ens bromsarna. Det är överföringen --- speciellt om bilen är utrustad med en automatisk växellåda. Automatiska växellådor kommer att generera betydligt mer värme vid bogsering än när i allmänhet använder så kräver extra kylning. Medan alla automatiska växellådor har kylning linjer som passerar genom fordonets kylare, kommer en bogsering paket inkluderar en större värmeväxlare i kylaren för att kompensera för den tyngre bruk. Detta är kanske den viktigaste aspekten av en fabriksmonterad bogsera paket och bör inte förbises när helt enkelt installera ett skumt.
Drivlina

Eftersom bogsering av tunga laster kräver mer kraft på drivhjulen än vardaglig körning, är bogsera-paketet utrustade bilar och lastbilar ofta inriktad annorlunda än sina icke-släp-paket kusiner. Detta kan innefatta för transmission modifieringar men oftare kommer att dyka upp som en högre utväxling i differential eller bakre änden. Även denna högre utväxling kommer att resultera i ökat vridmoment på drivhjulen och minskad slitage på motor och växellåda, kommer det också leda till minskad bränsleförbrukning när fordonet används i icke-bogsering applikationer.

Vad ska titta efter i en Bogseringspaket

överväga dina behov och den typ av laster du förväntar dig att bli hala. Du kanske inte behöver en tung bogsera paket men bara en dragkrok, vilket även kommer att omfatta alla viktiga elektriska ledningar. Detta kommer att rädda dig från den minskade bränsleekonomi som kommer med en fiberkabel paket. Men om de laster som ska transporteras är tunga, kommer såsom båtar, bilar, eller byggnadsmaterial, samt bogsering förekommer ofta, kommer en fiberkabel paket resultera i utökade enheten livslängd och bättre prestanda.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94943.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.