Hur man stämmer en Carter förgasare

Ett antal ägare muskel bil föraktar tuning processen. För många är det en mödosam process av försök och misstag, andas in rökgaser och göra små justeringar och om igen tills motorn "verkar" vara igång rätt. Stämning en förgasare kan vara särskilt jobbigt eftersom fyra fat modeller är ökända för svårigheter. Men med en Carter-stil aluminium fyra fat (AFB) förgasare, dock är stämningen processen förvånansvärt enkel och okomplicerad, och kräver bara en platt skruvmejsel och några delar. Saker du behöver
Förgasare
platt skruvmejsel
varvräknare
Metering rod kit
Ny bottenplatta
nya bränslefiltret
Visa fler instruktioner

1

Installera en ren, in-line filter stil bränsle i bränsleledningen som leder in i Carter förgasaren. Spray förgasare renare frikostigt in i skålar av förgasaren.
2

Slå på motorn, och spraya förgasare renare längs bottenplattan för att leta efter läckor. Om du ser bubblande, eller om du hör motorn rev högre när du sprayar, måste bottenplattan bytas ut. Om så är fallet, ta bort Carter förgasaren, byt bottenplattan, fortsätt sedan till nästa steg.
3

Justera tomgång skruven på sidan av förgasaren för att ställa in tomgång . För de flesta V-8 ansökningar, bör detta vara mellan 800 och 1000 RPM.
4

Justera bränsle och luftblandningen genom de två mätare skruvarna på framsidan av förgasaren. Den vänstra sidan styr bränsle intaget, styr höger luftintaget. Vrid skruvarna inåt för att begränsa flödet, utåt för att öka flödet. Fortsätt ställa in skruvarna tills du når en balans mellan de två, men detta kommer att variera för varje applikation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86668.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.