Hur gör jag Glasfiber Bil instrumentpaneler?

Du kan anpassa en bil, på instrumentbrädan med tillämpning av glasfiber, även om du inte har någon skräddarsy erfarenhet, i bekvämligheten av ditt eget garage, och för mindre pengar än du förmodligen tror. Med dessa tekniker, möjligheter till anpassning av interiören i din bil är oändliga. Du kan göra mindre reparationer på instrumentbrädan i din bil, eller helt förnya den för att göra det så genomarbetade eller lika subtil som du önskar. Saker du behöver
Skruvmejslar
Plastplatta
Tape
Sandpapper (olika gryn) katalog Avfettaren
brukskniv
Expanderande skumspray
fiberglastyg
Paint pensel
Epoxiharts och härdare
spackel
gummi spatel
Visa fler instruktioner
1

Design de ändringar du vill göra innan du går vidare. Skissa en bild av vad du vill ha på en bit papper, med hänsyn till några faktorer som kommer att behöva flyttas, tas bort eller läggas till. Över ytorna
2

Lay och band ett plastark av bilens interiör som du vill hålla ren. Det kommer att bli betydande mängd damm och skräp skapat att du kommer att vilja hålla sig borta från delar av inredningen som du inte ändrar. Addera 3

Sand ytorna på instrumentpanelen som du vill tillämpa glasfiber. Använd några grova korn (80) sandpapper att rugga ytorna på vinyl så att epoxi och skum kommer att följa den. Skär bort eventuella delar av instrumentbrädan, med hjälp av en mattkniv som behövs. När du är klar, rengör alla ytor med ett avfettande rengöringsmedel.
4

Spray en bädd av expanderande skum över de ytor där du vill montera glasfiber. Expanderande skum kommer att följa den skrovliga vinyl och hårdnar när det är torrt, men det är mycket lätt att forma, så att du kan mejsla ut anpassade ytor som glasfiber kan monteras senare. Tillåt sex till åtta timmar för skummet att torka och härda.
5

Shape det expanderade skummet som du vill, med hjälp av några 80 papper grus sand. Om du tar bort för mycket skum, bara spraya ett lager och omforma tills du har den skulpterade ytan du söker.
6

Lay ark av glasfiber duk över skummet, sedan blanda din epoxiharts och härdare enligt tillverkarens instruktioner. Måla epoxi med hjälp av en pensel direkt på ytan av glasfiber duk. Se till att tyget är helt mättat med epoxi och att alla luftbubblor har utarbetats. Tillåt 24 timmar för glasfiber för att bota och hårdna.
7

Blanda din kropp spackel och aktivator enligt tillverkarens anvisningar. Applicera fyllmedlet över ytorna på glasfiber med hjälp av en gummi spatel. Detta spackel kommer att bli mycket lättare att sand, så att du kan släta ytorna på glasfiber i instrumentbrädan. Låt ett par timmar för filler att hårdna, då sanden slät med hjälp av några 200 slippapper följt av några 440 att avsluta ytor modifierade streck.
8

Täck nya instrumentbrädan med vinyl, läder eller prime och måla som du önskar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87510.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.