Hur man installerar Coilovers

Coilovers är populära bland bil förare och andra bilentusiaster som aldrig har sett en eftermarknad alternativ de inte minst vill prova. Termen beskriver och hänvisar till en sträva som är inuti en spiralfjäder. De kan justeras för styvhet beroende på förarens önskemål. Installera dem är en utmaning och bör inte försöka med det mekaniskt svaga eller elverktyget försiktig. Också, rekrytera en assistent med åtminstone någon grad av mekaniskt kunnande. Saker du behöver
Bil lyft /jack
Momentnyckel
12 och 14 mm skiftnycklar
Breaker bar
Impact och uttag
Visa fler instruktioner

1

Parkera fordonet på ett plant golv, rack eller yta. Använd antingen en domkraft eller billyft att höja bilen till en bekväm arbetshöjd. Mät alla fyra hjulen från mitten av hjulnavet till fender väl, vilket gör att alla fyra är lika, och bilen är helt plant. Vrid främre däcken hela vägen åt höger för att bättre komma till framhjulet förarsidan väl. Lyft huven.
2 Placera däcket och hjulet uppåt för att hålla däckets yta ren och hjulet från att repas.

bort hjulet och däcket från bilen och lägg det åt sidan. Ta bort fästet från brytlinjen med 12mm skiftnyckel. Nästa, ta bort de nedre strut bultarna. Dessa kommer att vara tight, så var beredd att använda våld på dem. Inte slå eller skada en bromsslang samtidigt brottas med fjäderben bultar
3

. Dessa skruvar har en platt plats i ändarna för att hålla dem från att vända normalt, så du kan behöva använda en hammare. De har också excentriska områden på dem som används för att justera camber.
4 Kom ihåg att dra åt toppsträvan bultarna till spec.

Sänk fordonet, om det behövs, så att du bekvämt kan komma åt området under huven på hjulhuset. Gå bredvid toppen av fjäderben under öppnade huven och ta bort de tre skruvarna som håller i staget från toppen. För de flesta GM-fordon detta är en 14 mm skiftnyckel jobb.
5

Håll stagenhet ordentligt, när du tar bort de sista muttrarna från de bästa strut bultarna. Kontrollera stagenheten kan falla fritt, undvika bromsledningar, när du frigöra det. Låt staget att falla genom toppsträvan hål i din hand.
6 Efter marknaden suspensioner kan förändra fordonets vägförhållanden.

Låt en medhjälpare lyfta suspension i linje med den nedre bulthål vid hjulhuset och dra fast. Rikta in pilen på den översta bulten vid ratten för önskad camber du vill ha. Dra dessa bultar till 130 pounds som assistent håller den med en skiftnyckel för att hålla den från att vrida. Sätt tillbaka konsolen bromsledningen och upprepa för passagerarsidan och båda föder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96096.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.