Hur man gör en coil-over Konvertering

En coil-over-systemet är en justerbar fjäder och fjäderben combo i vilken en spiralfjäder är monterad runt en hydraulisk stötdämpare. Chocken kropparna är gängade, vilket möjliggör modifiering av den totala chocken längd och därmed Fordonets höjd. Dessutom har många eftermarknaden coil-overs har anpassningsbara chock rebound och dämpning inställningar. Installera en spole-over-systemet gör att du kan uppnå en sänkt, aggressiv hållning för ditt fordon samtidigt förbättra egenskaperna prestanda hantering. Saker du behöver
Coil-over kit
Coil-over justering skiftnycklar
Måttband
Ordet jack
Jack står
rörtång
Skruvmejsel Set
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
buntband
Visa fler instruktioner
1

ställa in din coil-overs innan du påbörjar installationen. Använd coil-over justering skiftnycklar medföljer coil-over kit för att lossa den undre låshylsan på varje stöt. Detta är kragen som håller lägre chock kroppen på plats. Trä den nedre chock kroppen uppåt för att minska den totala chocken längd. Minska längden chock kroppen kommer att minska höjden fordonet rida när coil-overs är installerade.
2

Mät varje coil-over chock längder för att kontrollera att de är lika. Detta garanterar att din bil har en jämn åktur höjd vid alla fyra hörnen. När väl chocken höjder justeras, använd coil-over justering nycklar för att säkra lägre låskragen till den lägre chock kroppen. Detta låser chock kroppen på plats. Många coil-overs har även chock rebound och dämpning justerbarhet via en inställningsratt på toppen av varje stöt. Se till att dessa rattarna inställda på samma inställning så att varje stöt har lika styvhet.
3

Parkera fordonet på en plan, fast yta. Höj varje sida av bilen med en domkraft, och stöder alla fyra hörnen av chassit på pallbockar. Avlägsna hjulet klackarna med en rörtång. Lyft hjulen fria från fordonet och ställ dem åt sidan. Detta kommer att ge dig tydlig åtkomst till upphängningskomponenterna.
4

Ta bort alla externa komponenter som är monterade på de instanser stock chock, t.ex. bromsledningen fästen. Varje lägre chock kropp har en gaffel som monteras på den nedre styrarmen, ansluter chocken i chassit. Ta varje bultarna kontroll arm, sedan arbeta styrarmarna nedåt tills de är ur vägen för de lägre chock gafflar.
5

bort de övre skruvarna Shock Tower som håller toppen av chocker i chassit. På de främre stötdämpare, kan tornet bultar nås från motorrummet. På de bakre chocker, kan tornet bultar nås från stammen eller luckan område. På vissa fordon, tillgång till den bakre bultarna Shock Tower kan kräva avlägsnande av invändiga paneler, vanligen fast med plastclips och /eller skruvarna. När alla skruvar Shock Tower tas bort, kommer du att kunna ta bort hela våren och chock combo från fordonet.
6

Installera eftermarknaden coil-over kit från den omvända proceduren för att ta bort stamsuspension. Mest eftermarknaden coil-overs har monteringsutrustning för alla lager komponenterna. Alternativt kan lösa komponenter såsom bromsslangar fästas på chock organ med buntband. När coil-overs är installerade, dubbelkolla att alla skruvar och beslag är ordentligt installerade.
7

Byt hjul och hjulbultar. Avlägsna domkraften från under bilen. Sänk bilen med en domkraft. Det är en bra idé att ha din coil-overs finjusteras av en professionell suspension butik, eftersom de erbjuder precision tjänster såsom hörnet balansering. Detta kommer att säkerställa att alla fyra chocker är inställda på likvärdiga Körhöjder.
8

Har dina däck uträtad till lager specifikationer. När du ändrar bilens markfrigång, finns många anpassning dynamiken ändras också. Detta inkluderar camber, caster och toe vinklar av däcken. För att säkerställa korrekt köregenskaperna och däckslitage, måste alla justeringsmarkeringarna dynamik att återställas till tillverkarens föreslagna vinklar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87392.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.