Hur man gör en Glasfiber högtalarlåda

Innan dagar bilstereo, hade folk att köra i tystnad. Idag nästan alla bilar har stereoanläggningar, men några entusiaster fortfarande njuta vidga gränserna genom att lägga till extra högtalare och subwoofers. Dessa är oftast inrymda i anpassade kapslingar placerade i bakluckan. Glasfiber är ett idealiskt material för att göra en högtalarlåda eftersom den är stark, lätt och billigt. Eftersom den är uppbyggd i skikt, kan det göras perfekt överensstämmer med din trunk interiör. Saker du behöver
Vakuum
Maskeringstejp
Aluminiumfolie
Marker
fiberglasmatta
ribber handskar
Polyesterharts och katalysator
Blandning skopor till Mixing pinnar
Penslar
Rotary Tool Review Borra
1/2-tums plywood
Jigsaw
Limpistol
Fleece
Häftpistol
Saxar
Epoxi
Speaker
Visa fler instruktioner
1

bort allt från din stam och grundligt dammsuga inre stoppning.
2

Täck väggar och golv där du vill att din högtalarlåda med tre lager av maskeringstejp. Täck bandet med ett skikt av aluminiumfolie, hålls på plats med fler band. Alla dessa lager bör vara större än den planerade inhägnad för att förhindra droppar från att skada stammen klädsel. Addera 3

Rita konturerna av högtalarlåda basen på folien med en markör. Basen innehåller normalt golv och en vägg, eller två om det är i ett hörn.
4

Riv ett paket med glasfibermatta i 4-tums rutor. Mattan består av löst vävda fibrer och kommer att riva lätt. Använd gummihandskar när du hanterar glasfiber material.
5

Blanda en sats av polyesterharts med katalysator i en disponibel hink. Följ blandningsförhållandet anordnad på hartsbehållaren. För mycket katalysator gör att plasten att härda för snabbt, men om du inte lägger nog aldrig kommer att bota.
6

Pensla ett lager av katalyserad harts på den skisserade inneslutningen.

7

Täck hartset med rutor av glasfiber matta, överlappande dem något för att se till att det inte finns några luckor. Knacka mer harts in i glasfiber med änden av borsten, tvingar ut eventuella luftbubblor och mättar glasfiber helt.
8

Lägg tre flera skikt av glasfiber och harts för att slutföra höljebasen. Låt glasfiber härda tills det har härdat.
9

bort basen från stammen och trimma bort de ojämna kanterna med ett roterande verktyg. Markören raden borde ha överförts till basen, vilket gör det lätt att trimma till rätt storlek.
10

Rita en cirkel som matchar diametern på högtalaren på en bit plywood. Mät upp en tum och rita en större cirkel runt den första, att skapa en högtalare ring. Klipp ut ringen med en sticksåg. För att skära ut mitten, borra ett hål i mitten stort nog att passa sticksågen in.
11

Skär fyra remsor av plywood. De bör vara en tum bred och lika hög som baksidan av höljebasen.
12

Limma remsorna på undersidan av högtalaren ring med varmt lim för att bilda en tabell. Lim bordet in i centrum av inneslutningen basen. Om du vill talaren att luta framåt, skär de två främre benen kortare än ryggen två.
13

drapera en bit fleece över inneslutningen. Staple den till högtalaren ringen, sedan sträcka den runt kanterna på höljebasen och varmt lim den på plats. Klipp bort överflödigt fleece off.
14

Blanda en liten sats av harts och katalysator. Borsta den på fleece och låt den sedan härda.
15

Blanda en större sats av harts och katalysator. Borsta ett skikt på den stelnade fleece.
16

Applicera fyra skikt av harts och glasfiber till fleece, vira den runt kanterna för att binda den främre delen av höljet till basen. Låt glasfiber för att bota när du är klar.
17

Skär ut hålet i högtalaren ring med ett roterande verktyg. Borra ett hål på baksidan av höljet tillräckligt stora för att passera högtalarkablarna genom.
18

Sand hela inneslutningen, som börjar med 60-slippapper för att ta bort eventuella vassa grader och andra defekter. Sand igen med 100-grit och en tredje gång med 150-grit för att jämna ut ytan.
19

Prime och måla lådan så önskas.
20

Ta bort band och folier från stammen och installera höljet, gängning kabeln från bilens högtalare i den.
21

Limma höljet på plats med epoxi.
22

Wire upp högtalaren och skruva in den i högtalaren ringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86493.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.