Hur man installerar Schefenacker Speglar på en 2006 Dodge 5.7 HEMI 1500

Dodge introducerade Ram lastbil 1981. 2006 Dodge Ram 1500 var utrustad med alternativen för en 3,7-liters V-6, två versioner av 4,7-liters V-8, två versioner av 5,7-liters V-8, eller en 8,3-liters V-10. 2006 Ram 1500 producerades i både två hjul och fyrhjulsdrift alternativ driva. Detta projekt kräver avlägsnande av invändiga karossdelar att komma spegeln monteringsverktyg. Byta speglarna bör ta ca 1 1/2 timme per sida om du aldrig har gjort detta arbete innan. Saker du behöver
skruvmejsel
1/4-tums enhet Ratchet och Hylsnyckelsats, med 4-tums förlängning
Star bitars eller TORX bit handen föraren satt
Visa fler instruktioner

1

Öppna förarsidans dörr på Ram och sitta i förarsätet. Rulla fönstren i lastbilen helt ner. Ta bort fönster och spegel byta panel från dörren, genom att bända på framsidan av panelen med en skruvmejsel. Dra omkopplaren panelen från dörrhandtag området, och ta bort den elektriska kontakten från baksidan av manöverpanel för hand.
2

bort ställskruven som fäster den inre dörrhandtaget till dörrhandtag ställdon , med stjärnan bitars eller TORX bit handen drivrutin. Vrid skruven moturs tills den tas bort från handtaget. Avlägsna handtaget från handtagets ställdonet för hand. Ta bort de två skruvarna som håller dörrpanel i botten, eller hyllan som fickor. Använd en torxmejsel att ta bort skruvarna bort då hyllplanet för hand, om lastbilen är utrustad som en sådan.
3

Ta bort de två ställskruvarna som monterar dörrpanelen till botten av dörrkarmen, med en stjärna bitars drivrutin. Lyft luckan rakt uppåt för hand för att koppla bort plast trimma klipp från insidan dörrpanelen. Ta innerdörrpanelen helt från dörren och ställa panelen utanför ditt arbetsområde. Borttagning av dörrpanel kommer att utsätta spegeln monteringsverktyg.
4

Ta bort de tre hållaren muttrarna från insidan av spegeln montera området, med en 1/4-tums enhet Ratchet och uttag. Vrid muttrarna motsols tills de är helt bort från den inre panelen. När börjar ta bort den sista spegeln monteringsmutter, ange din hand genom fönstret och håll spegelanordningen på plats. Dra spegelaggregatet helt off i lastbilen efter att du har tagit bort den sista muttern.
5

Installera drivrutinen spegel sida Schefenacker upp på utsidan av dörrkarmen. Sätt den elektriska kontakten genom hålet anordnat i dörrkarmen. Montera den nya spegeln på dörrkarmen och håller den på plats. Nå runt till insidan av dörrpanelen med din fria hand, och installera alla tre montagemuttrar på spegeln dubbar för hand.
6

Steg runt på insidan av dörrkarmen. Dra spegeln montera muttrarna tills de ligger tätt, med en 1/4-tums enhet Ratchet och uttag set, med en 4-tums förlängning. Utbyggnaden kommer att se till att du hålla händerna borta från den skarpa plåt som gör upp dörrkarmen. När nötter är alla snugged, vrid spärren 1/4-turn längre. Den "snug-och-en-kvartal" vända metoden kommer åt muttrarna så långt de måste skärpas, utan att skada spegeln hårdvara eller monteringsytan på lastbilen.
7

Anslut spegeln elektriskt kontaktdon vidare till kontakten på insidan av dörrpanelen. Tryck två plug ändarna ihop för hand. Installera dörrpanelen på dörrkarmen och tryck fast den nedåt för att temporärt hålla den på plats. Installera fönster kontakten switch panel till han kontakten i dörrkarmen genom att trycka de två tillsammans för hand. Montera dörren stången handtaget ställdonet tillbaka på dörrhandtaget för hand.
8

Skjut dörrpanelen helt ner tills plasten kläms fast på dörrkarmen. Installera tvådörrars panelmontage skruvarna i botten av dörrpanelen. Dra åt skruvarna med en förare stjärna bit och "snug-och-en-kvartal" vända metoden. Montera hyllan på fickan montering på botten av dörrpanelen om sådan finns, och dra åt skruvarna med en TORX förare med samma svarvning metod som nämnts ovan.
9

Montera dörrhandtaget tillbaka in i dörrpanelen och dra åt handtaget skruven med en TORX drivrutin. Använd "snug-och-en-kvartal" metod för att dra åt denna skruv också. Ingen av dörrpanel skruvar kräver något belopp av vridmoment och åtdragning av skruvarna kommer att spricka dörrpanelen eller monteringsflikar.
10

Upprepa steg 1 till 9 på passagerarsidan av lastbilen. Avlägsnande och installationsprocessen på passagerarsidan är identiska, med undantag för att allt är omvänd i förhållande till vilka händer du ska använda för att utföra vissa uppgifter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86254.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.