Så Tyst Exhaust Sound

Avgassystem ljud produceras både genom ljudvågor som färdas genom luften och genom vibrationer som överförs via bilens ram kropp och komponenter. Både ljudvågor och överfört ljud måste kontrolleras för att effektivt tysta avgaserna. Motorn förskjutning påverkar också direkt den mängd gaser som skall kontrolleras. Rören, ljuddämparen, och portning av avgaserna bidrar till den ljudprofil på ditt avgassystem. Ändra de primära komponenterna i avgassystemet kommer att få störst effekt på ljudet, men dämpar bilens hytt kan också minska bullernivån. Saker du behöver
Ljuddämpare
slutrör
vibrationsdämpning mattor
ljudvåg blockerande material
Visa fler instruktioner
1

Ersätt den befintliga ljuddämparen . Ljuddämparen har den enskilt största påverkan på den ljudprofil i ett avgassystem. Ljuddämpare som är särskilt utformade för att styra ljud och volym kan installeras på ditt fordon för att kontrollera ljudnivån. Lager ljuddämpare är oftast utformade för att balansera kostnader med god kontroll och prestanda. Eftermarknaden ljuddämpare finns som avsevärt minskar ljud utan att offra prestanda.
2

Installera ett slutrör med en ljuddämpande liner. Ljuddämpande avgassystem tips, hänvisade till som "resonated tips," innehålla ett foder av ljuddämpande material med hög ytarea. Liners kan göras av glasfiber eller andra kompositmaterial konstruerade för att tåla den höga temperaturen i avgassystemet. Anslut resonans tips till avgasröret på avgasröret. Vissa resonated tips kan minska ljudet på bekostnad av låg-end prestanda, såsom initial vidöppen acceleration och respons.
3

Bifoga vibrationsdämpande mattor till metallytor av kabinen och interiör väggar. Vibrationsdämpande mattor minskar vibrationerna av metallen. Det är i allmänhet inte nödvändigt att täcka alla ytor, såsom metall vibration kan styras med partiell täckning. Fäst vibrationsdämpande mattor till minst 25 procent av ytan på metallytor i bilens hytt och inredning. Om din bil har en stam, kommer tillämpningen av vibrationsdämpande mattor till metallytorna minska interiör överföring stuga vibrationer. Innan ansökan mattorna, ta bort invändig sittplatser, Läderklädsel att exponera metallytor.
4

Installera ett ljud blockerande material över de invändiga ytor. Ljud blockerande mattor, till skillnad vibrationsdämpande mattor, skapa ett skikt genom vilken ljudvågorna är begränsade. Nära 100 procent täckning av de möjliga inre ytorna krävs för att skapa ett spärrskikt som är effektiv för att begränsa överföringen av ljudvågor. Medan vibrationsdämpande mattor kan användas med 100 procents täckning, kommer ljud blockerande mattor minskar ljudvågen överföra mer effektivt än vibrationer mattor. Installera ljudet blockerande materialet i ett jämnt skikt på insidan av dörrarna, under stoppning, bakom instrumentbrädan och under eventuella lister. Komplett ljuddämpning är inte möjligt, på grund av överföring av ljud genom fönsterglas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86098.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.