Vad är dåligt kallt luftintag?

Eftermarknad intag kit är i allmänhet säkra att använda på din bil eller lastbil, men det finns problem som kan uppstå som kan skada prestandan på din bil och även skada din motor i vissa fall. Typer

Beroende på märke, kan filtret göras av allt från tyg till skum på papper. Eftermarknad inloppsrör är frilagda så att filtret är det enda mellan din motor och skräp. De skum filter ger lite extra hästkrafter, men de är mer mottagliga för att låta smuts och skräp i din motor.
Hydrolocking

största oro att din bil är hydrolocking , inträffar som när motorn tar in vatten i stället för luft. Vattnet fastnar i cylindrarna hos motorn. Eftersom vatten inte komprimera, kan detta förstöra dina kolvar och orsaka dina vevstakar att böja.
Shape
p Det har visat sig att kalla luftintag med en 90-graders böj kan kompensera bilens tomgång, särskilt när de kombineras med andra eftermarknaden delar. Detta medför problem när luft sugs in i motorn, eftersom det orsakar luften att rulla.
Effekter

Detta rullande effekt kan kasta bort mätaren massa luft, ger en felaktig läsning tillbaka till motorn, som kastar bort den rätta luft-bränsleblandningen. Detta kan leda till att motorn stannar.
Alternatives

Ett bra alternativ är en kort RAM intag, som inte har en 90-graders böj, och orsakar liten, om någon, förlust av hästkrafter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83911.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.