Hur kan jag göra min Nissan 350Z gå fortare?

Nissan 350Z är en av världens mest ikoniska sportbilar och haft stark försäljning medan den var i produktion mellan 2002 och 2009. Som ett resultat finns det många eftermarknaden prestanda delar tillgängliga för modellen. Som med alla ändringar projekt, desto snabbare du vill gå, desto mer pengar du ska spendera, och ju längre du kommer att kompromissa långsiktig tillförlitlighet och komfort. Medan en någorlunda händig entusiast kan utföra några av dessa ändringar i sitt eget garage, de flesta av de allvarliga förändringar kräver hjälp av en professionell. Saker du behöver
kall luft insugningssystem
långt rör headers
Högt flöde Katalysatorer
Aftermarket cat-back avgassystem
Visa fler instruktioner
1

Slutför alla schemalagt underhåll. När du ändrar din bil att gå snabbare, kommer du lägga större påfrestning på varje mekanisk komponent. Därför måste du kontrollera integriteten för varje del och byta ut och reparera eventuella objekt som är slitna eller skadade. Kontrollera oljenivån och byt motorolja med en ny leverans. Kontrollera dina poster när tändstift, luftfilter och bromsbelägg byttes och byt ut dem om de närmar sig sin livslängd. Kontrollera motorn för läckor och åtgärda dem. Inspektera bromsledningar och alla slangar på motorn för tårar.
2

Ta bort enheten stock intag och installera en kall luftintaget (CAI). Detta är en av de enda ändringar som bara om någon entusiast kan utföra själv. CAI hjälper motorn andas bättre och leda till en blygsam effektförstärkning. Medan förbättringen vid första är inte stor, kommer en CAI hjälper dig att få en större mängd extra ström från framtida modifieringar och är också mycket prisvärd. De exakta steg du måste ta, när du installerar en eftermarknad CAI, kommer att bero på varumärket eftersom varje tillverkarens anvisningar skiljer.
3

Installera högt flöde katalysatorer och halsdukar i stället för fabriken enheter . Avgasen måste flöda genom de katalysatorer och ljuddämparen innan den lämnar fordonet. Ju mer motstånd dessa delar fram, desto mer av sin värdefulla effekt motorn måste spendera för att "andas" i stället för att vrida hjulen. Byta dessa fabriken delar med mindre restriktiva eftermarknaden enheter kommer att öka uteffekten. Dessa ändringar måste utföras av en erfaren mekaniker om du inte har stora kunskaper om avgassystem samt en fullservice garage på egen hand.
4

Byt lager headers med långa rör. Headers är rören som ansluter till avgasportarna i förbränningsrummen och leda de förbrukade gaserna mot de katalysatorer. Samma princip som tidigare gäller även här: desto lättare är det för smutsig luft att strömma genom detta rörsystem, desto mindre ström motorn måste spendera för att pressa ut luften och mer av denna makt kan gå mot att flytta fordonet. Långt rör rubriker har utformats för att ge mindre motstånd än fabriken enheter och kommer att hjälpa till i kraftproduktionen..
5

Återgivning den elektroniska styrenheten (ECU) ECU är den dator som styr alla motorns funktioner för att optimera effektuttaget. Fabriken programvara på din ECU har kalibrerats för att göra det mesta av fabriksinstallerade delar. För att maximera prestanda för din motor med de nya delarna du har precis installerat, måste du ladda ner ett nytt program till ECU. Detta kan göras genom en specialiserad butik som kan finjustera mjukvara baserad på exakt vilka ändringar du har hittills gjort. ECU återgivning, eftersom denna process ofta kallas, kommer att göra en betydande skillnad i din bils prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85237.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.