Konvertera en familjebil till Electric

Åtagande din egen EV (elbil) omvandling är möjligt, även om det kommer att vara mycket utmanande, även för dem som har en stark bakgrund inom automechanical och elektronik. EV omvandling av normala familjen sedans har varit en möjlighet för årtionden, även om de byggsatser och komponenter som säljs idag är mer avancerade och enklare att installera än när de först dök upp. Det är möjligt att leva en livsstil som har en minskad påverkan på miljön genom att förlita sig mer på alternativa energikällor val, till exempel elbilar. Saker du behöver
bågsvetsare
mekaniker handskar
Skyddsglasögon
Momentnyckel
Bil
Ombyggnadssats (innehåller en elektrisk motor) katalog Motor lift /Cherry Picker
Hylsnyckel och hylsnyckelsats med förlängningar
Jack står
Lödkolv
Skill såg
Hammer
Grinder
Cirkelsåg
luddfri trasa
Avfettaren
borrmaskin
Stor papperskorg
Tänger
Värmekanon Review, Multi-meters
Angle järn
Visa fler instruktioner
1

Rådgör med Tillverkaren av EV konverteringssats för att se till att det är lämpligt för din bil, inklusive dimensioner EV motor och batteri bank, som måste passa under huven på din bil. Beroende på din tid engagemang, kan det ta flera månader att slutföra detta projekt och det är viktigt att du har en hängiven, täckt och skyddat område för att lagra ditt fordon och komponenter för omvandlingen. Budget mellan $ 5.000 till $ 8000 för hela EV konvertering, som innehåller verktyg och batterier.
2

Höj din bil med hjälp av en domkraft och insert pallbockar under alla fyra kontaktpunkter på ramen så att hela fordonet är upphängd i luften. Minuskabeln batteripolen från bilens batteri.
3

Använd en momentnyckel för att ta bort de bultarna som förbinder motorn med bilens ram. Avlägsna kylaren och kylsystem fläkt, gas tank, bränsleledningar, avgassystem, ledningar och slangar. Om möjligt, försök att sälja några av de delar i syfte att kompensera en del av kostnaden för EV konvertering. Återvinn metallskrot, sälja motorn eller ta den till en skroten. Endast hålla transmissionen, koppling och svänghjul, som kommer att behövas för EV omvandlingsprocessen. Använd ett elektriskt kopplingsschema för ditt fordon för att märka varje tråd från bilens elektriska sele system med extra försiktighet som tändkablar och kablar accelerator väl markerade.
4

Använd en tung avfettningsmedel för att rengöra motorrummet på din bil.
5

Svetsa plattan aluminum adapter och distansring från EV-kit till din motorrummet. Avståndet mellan och placeringen av adapterplattan och distansring kommer att bero på storleken på din EV kit och bör placeras i enlighet med anvisningar från EV kit.
6

Installera EV motor så det monteras med hjälp av adapterplatta och distansring och sitter bredvid transmissionen. Sätt in och skruva navet motoraxeln till svänghjulet så inriktade tänderna hos navet och svänghjulet interlock. Använd en momentnyckel för att skruva fast kopplingen på svänghjulet. Kontrollera din instruktionsbok eller en reparationshandbok för din bil för att kolla på lämpligt vridmoment för att ansluta kopplingen till svänghjulet.
7

Flytta växelspaken så att växeln är i enheten och manuellt stänga av däck för att rotera motoraxeln. Använd batteri kabelklämmor och ansluta motorn till ett 12-volts batteri, för att kontrollera att alla växlarna fungerar som du skiftar med den växel-shifter.
8

Weld fästen från din EV ombyggnadssats på din motor så att du kan fästa den andra änden av EV motor, vilket är motsatsen från transmissionen. Använd en momentnyckel för att bulta fast EV motorn till ramen av motorrummet. Montera resten av EV motorns komponenter, inklusive kontaktor, controller och DC-DC-omvandlare, enligt anvisningarna från din EV kit. Du kommer sannolikt att behöva svetsa andra konsoler och fästen till motorrummet: s ram.
9

klämmor använd slang att montera isolerade elektriska slangen under bilen, vilket kommer att skydda ledningarna reser från batteriet banken i bakluckan på bilen till din EV motor. Installera ett batteri låda, vilket bör vara en ventilerad system med en fläkt och en uteluft källa i bagageutrymmet. Använd 12-gauge AWG-kabel för att ansluta batteriet banken till din EV motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85502.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.