Hur man bygger en Race Engine

Hjärtat av någon race bil är dess motor. Även de mest kraftiga motorerna misslyckas, särskilt under de stora påfrestningar som ställs på dem genom stelhet i all-out racing. För de flesta racing applikationer, är det mer kostnadseffektivt att bygga en skadad eller sliten racing motorn snarare än att ersätta den. Ombyggnad ett race motor kräver tid, viss erfarenhet av maskinen arbete, och en ren arbetsplats. Processen för enskilda typer av motorer kommer att variera. Saker du behöver
cylinderfoder
Momentnyckel
standard och metriska hylsnyckelsatser w /spärrhandtag
Visa fler instruktioner
1

Slide nya ärmar i varje cylinderväggen. Detta kommer att ge väsentligt nytt cylindrar utan att behöva borra i blocket överdrivet.
2

Montera dina kolvar och vevstakar. Placera din nya vevaxeln i motorn och montera dina ramlageröverfallet på plats. Denna process kommer att variera för vissa typer av motorer, men för de flesta fyrtakts racing motorer, montera vevaxeln först, och sedan montera kolvar och vevstakar till det.
3

Byt huvudet packningar och skjut nya topplock på plats. För klassiska ventilsystem motorer, montera kamaxeln sedan installera lyftare och stötstänger. För överliggande kamaxel motorer, installera ventilsystem komponenter före glidande kamaxlarna på plats.
4

Montera insugningsröret, bränsletillförsel (förgasare eller bränsleinsprutning) och alla tillbehör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87022.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.