Hur man installerar en turbo i en Neon

Installera en turboladdare systemet är ett bra sätt att dramatiskt öka kraften hos någon av motorerna, särskilt med avseende på små deplacement motorer som 2,0 liters varianten finns i de flesta Dodge Neons. Installation av en turboladdare systemet är mycket svårt och tidskrävande, och kräver noggrann uppmärksamhet på detaljer för att slutföra projektet framgångsrikt. Saker du behöver
Inlopps Turbine Köpa och avgassystem slangar
bränsleinsprutningar
Fuel Rails
Aftermarket ECU
Visa fler instruktioner
1

besluta om lämplig turbo och tillbehör. Turbo val är ett kritiskt steg i installationsprocessen. Rätt turbo installationen kommer att ge stora prestandavinster och fortsätter att fungera pålitligt i många år, medan fel turbon kommer att hämma motorns prestanda och kräver konstant underhåll. En liten turbo (i 70millimeter intervall) fungerar bäst för en Neon ansökan på grund av dess snabba spool up tid och relativ bränsleeffektivitet.
2

bort nödvändiga stock hårdvara. Detta inkluderar avgasgrenrör intag slang och luft box, rails bränsle och injektorer, och fabriken elektroniska styrenhet. Den grenröret är säkrad med fyra skruvar som måste tas bort - se till att inte knäppa huvudet av dessa bultar så det är ett vanligt problem. Luftintaget slang och skenor bränsle fästs med små skruvar och plastclips som bör vara lätta att ta bort och fabriken ecu helt enkelt frikopplar från under instrumentbrädan.
3

Installera insug och avgas slang . Var noga med att testa passformen alla slangar före slutlig installation via svetsning. Anslut avgaserna header till motorblocket via fyra skruvar åtdragna till 65 fot pounds. Fäst flänsen turbine exhaust till avgasröret header flänsen (installera packningen däremellan). Fäst avgassystemet slangen till Turbine Exhaust inlopp. Bifoga utlopp turbine exhaust till fabriken avgassystem slangar. Fäst slangen luftintag till turbinen luftinloppsöppning.
4

Run intag slang upp från turbinen mot förarsidan strålkastare för att undvika värmeöverföring från turbinen utloppsrör till turbinen luftintaget rörledningar. Fäst luft utloppsrör till turbinen luftutloppsöppning. Kör turbin luftutsläppet slangen till motorns insugningsrör. Fäst alla slangar luftintag via klämmor gummislang för att säkerställa lufttäthet.
5

Install turbin olja slang. Kör oljeledningar från botten av oljetråget till den utsedda olja inloppsöppning av turbinen. Ett hål måste borras i botten av oljetråget för att medge oljeflöde in i turbinen oljeledningen. En mutter måste svetsas på plats runt nämnda hål för att säkra oljan slangen till oljetråget.
6

Installera perifera turbinsystem. Detta inkluderar byte av spridare stock bränsle och rails bränsle med höga enheter flöde eftermarknaden. Dessa system bör passa lätt på plats utan modifikation. Installera eftermarknaden ecu enhet i stället för den ursprungliga ECU-enheten. Inga ändringar bör vara nödvändiga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85965.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.