Hur öka bilens körsträcka med en Chip

Från tomgång till oktan tolerans, datorer kontrollerar nästan varje aspekt av en bränsleinsprutning motor. Även om de flesta av motorns bränsleekonomi bestäms av dess storlek och grundläggande arkitektur, en eftermarknad prestanda chip (eller dator re-programmerare för bilar som inte använder en plug-in chip) kan förändra några av dess grundläggande parametrar för att förbättra prestanda , bränsleekonomi eller oktan tolerans. Sådana förändringar alltid kommer med lite kompromiss, så köp din chip från en etablerad tillverkare som har lång erfarenhet med din motor. Saker du behöver
Aftermarket datachip
Full uppsättning skruvmejslar
Full uppsättning metriska och standard uttag
Visa fler instruktioner
1

reda på om din bil använder en plug-in PROM (programmerbart läsminne) chip. PROM chip är som vinylskivor, när du spelar in något på det, kan mediet inte raderas och spelas in på nytt. De flesta moderna bilar använder en omprogrammerbar dator vars parametrar kan ändras med en "power-tuner" som ansluts till den diagnostiska porten. PROM chip är vanligast på pre-1996 fordon som använder OBD-I (omborddiagnos, serie en) datorprogrammering.
2

Kontakta en tillverkare prestanda chip och berätta för dem att du vill ha en PROM chip med en bränsleekonomi melodi. Tillverkaren kommer att ladda ett program som kommer att öka förtändningen, minska mängden bränsle i luft /bränsle och förändra insprutningstidpunkten att optimera bränsleekonomin. Om din bil använder en mer modern omprogrammerbar dator, kan du beställa en power-tuner med ett sådant program förinstallerat på den eller köpa en justerbar tuner som gör att du kan justera parametrar själv.
3

Leta bilens dator bränsleinsprutning. Du kan normalt hitta det bakom plast "kick-panel" på den högra väggen på passagerarsidan mul-bra eller den vänstra väggen i förarsidan mul-väl. Du kan också hitta datorn under instrumentpanelen, bakom handskfacket, i mittkonsolen, under sätena eller i motorrummet.
4

Identifiera plast pluggen på baksidan av din dator ("front" är slutet att ledningsnätet kopplas in). Ta bort plastpluggen eller fabrik datachip från datorns baksida. Det kan handla om att ta bort flikar, klippa en limmad söm eller plast tätning eller skruva ett antal fästskruvar.
5

Avlägsna skyddshöljet från terminalerna på din eftermarknaden chip och anslut chip i stället för ditt Fabriken enhet. Du kan fästa den med flikar eller skruvar om möjligt, men du kanske vill överväga att linda en bit tejp runt chippet och över datorn fallet. Detta kommer att underlätta borttagning om du bestämmer dig för att installera ett annat chip eller gå tillbaka till aktiemarknaden melodi.
6

Sätt tillbaka paneler och beslag och starta bilen. Det ska genast erkänna de nya programmeringsparametrar och börja köra på dem omedelbart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85030.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.