Hur man Välj ett Turbo

Turboaggregat gas användning avgaser för att snurra en turbin. Turbinen trycksätter en kompressor, vilket i sin tur ger inloppsluften för förbränning. Eftersom en motor är en enkel luftpump, öka bränsle och gnista för att matcha ökad luft kommer att resultera i mer makt. Eftersom turbos beroende avgaser till spolen, måste du matcha en turbo till din motor samt vilken typ av körupplevelsen du söker efter. Större är inte alltid bättre när det kommer till turboladdning. Instruktioner
1

Bestäm effektkurvan du vill ha i din bil. Om du väljer en mindre turbo, kommer du få omedelbar respons på låga varv med stark låg-och mellanregistret makt som smalnar av vid höga varvtal. Arean under vridmomentkurvan blir stor, och bilen kommer att utmärka sig i autocross och offentliga villkor gatan. En stor turbo kommer att resultera i genomsnitt kraft i mellanregistret med exceptionellt hög-range effekt.
2

Matcha din körning behov till turbo turbin hjuldiameter och turbin Area /Radie (A /R). Dessa två variabler kommer att ge dig nödvändig information om turbo s spolen och svar. Välj en turbo med en mindre A /R för att förbättra vridmoment vid låga varvtal och respons. Välj en med en högre A /R för förbättrad hög RPM svar. Större turboladdare Företag Förteckning turbos genom en mängd faktorer till stöd i valet.
3

beräkna manuellt din ideala turboladdare profil om du inte använder en turbo tillverkarens ansökan diagrammet. Matcha turbo profil för ditt motorns luftflöde, vilket beräknas genom att multiplicera motorns cubic inches för maximalt varvtal, sedan dividera den siffran med 3456. Det resulterande talet är de kubikfot per minut (CFM) av luft som strömmar genom din motor vid högsta varvtal. Ta 85% av det numret till kontot för volymetriska ineffektivitet.
4

Mät utrymmet i motorrummet för din turbo. Utrymmesbegränsningar kommer att begränsa storleken på turboladdaren du kan använda. Om du turboladdning en icke-turbomotor, göra mätningar i samband med ett nytt grenrör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87201.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.