Hur man kan förbättra bränsle körsträcka för en 6,4 Powerstroke

Den 6,4-liters Power Stroke Motorn är en V-8 turbo diesel finns i vissa Ford Super Duty lastbilar. Det anses vara den renaste och mest kraftfulla motorn i sin klass på 350 hästkrafter, men är det på bekostnad av bränsleekonomi? Vissa förare rapporterar att de får bara 13 miles per gallon. Men det finns några enkla steg du kan vidta för att förbättra dessa siffror. Saker du behöver
lufttrycksmätare
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera däcken en gång månaden för att se till att de är pumpade till de rekommenderade nivåerna av tillverkaren. Kontrollera instruktionsboken för att ta reda på exakt vad den nivån är. Kör omkring med däck som är över-eller underinflated minskar antalet miles du får per gallon.
2

Kontrollera motorn en gång i månaden för att se till att den är i gott skick. Titta på luftfiltret: Om det verkar smutsigt eller igensatt, byt ut den. Ett rent filter är ljust vitt, så det kommer att behöva förändras om det är mörkt och trist. Använd ett finger för att tryck på dess mitt av drivremmarna, och om de ger mer än 1/2 tum, de måste bytas ut. En välskött motor kommer att ge dig mycket bättre gas körsträcka.
3

bort överflödiga kilon från din bil, som att bära runt 100 pounds av extra vikt kommer att minska din gas körsträcka med 2 procent.
4

Stäng av motorn om trafiken står stilla och du kommer att bli stoppad i mer än 30 sekunder. Låta motorn gå i onödan är ett slöseri med gas.
5

Förutse förhållandena på vägen framför dig och undvika bromsning plötsligt. Sakta ner när du närmar dig en kö och, om möjligt, skynda på syn på en kulle.
6

Planera din resa och kör på motorvägen när det är möjligt. Undvik stop-and-go i rusningstrafik körning om du kan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95992.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.