Hur gör jag anpassade plast baklyktor?

Svansen lamporna är en av de synliga indikatorerna av förarens agerande. Bakljus och bromsljus är en viktig säkerhetsfunktion på någon bil. Men bakljus ofta skadas under upphinnandekollisioner. Den återanskaffningsvärde kan ofta vara höga och, om bilen är äldre, kan vara mycket svårt att hitta. Använd några grundläggande butik verktyg och plåt akryl för att skapa anpassade bakljus, spara pengar och tid i processen. Saker du behöver
Sheet Akryl
Jigsaw
Drill
Borrspetsar
120 sandpapper
målarens maskeringstejp
Dubbelsidigt maskeringstejp
Grease penna Silicon fogtätning
Visa fler instruktioner
1 En bra mall är nyckeln till en baklykta som passar ordentligt.

Skapa en mall av den gamla bakljus med en bit tunn kartong. Många baklyktor har en böjd form. Lägg de nödvändiga kurvorna till mallen och klipp ut med en sax. Testa passa mallen i bakljuset s ram. Mallen ska passa in i ramen utan att vara för löst. Om mallen inte passar, trimma ner det. En rätt passande mall är nyckeln till att skapa en god baklykta.
2 Denna baklykta är en bit rött akryl monterad i en kromad ram.

fäst mallen på den akryl med dubbelhäftande maskeringstejp. Den akryliska bör inte vara mer än 1/8 tum tjock. Medan en rad färgade akryl är tillgängligt, väljer du en färg som överensstämmer med statliga lagar rörande svans och bromsljus. Använd en sticksåg för att skära akryl, var noga med att följa mallen noggrant. Låt skyddspapperet beläggning på akryl medan du arbetar med det. Detta förhindrar oönskade repor.
3

Montera den kapade akryl i svansen ljus ram för att se om det passar. Om det inte passar, använder 120 sandpapper för att minska akryl totala storlek. Sand kanterna av akryl för hand snarare än med en elektrisk slipmaskin. Testa passa pjäsen igen, upprepa slipprocess tills arb lätt passar in i ramen. Använd ett fett penna för att markera placeringen av eventuella hål som måste borras. Vissa baklyktor har skruvar som löper genom dem för att hålla dem i ramen.
4 Akryl används för baklyktor ska vara röd och transparent.

Borra nödvändiga hål. Akryl kan vara svårt att borra eftersom det kan spricka under tryck. Använd en borrkrona avsedd att användas med akryl. Montera en bit skrot trä bakom akryl när du borrar, med dubbelhäftande tejp. Detta minskar mängden vibrationer eller prat. Sprickbildning kan också undvikas genom att borra ett litet styrhål och öka storleken borret tills rätt diameter hål har borrats.
5

Sätt i den nya bakljus i ramen. Normalt finns det en gummipackning som tätar gapet mellan ljuset och ramen. Kontrollera packningen för att se till att det inte är skadat. Vatten kan kortsluta en baklykta s ledningar så det är mycket viktigt att se till att packningen fungerar korrekt. Om packningen är sliten, använd hushålls silikon fogtätning att täta området. Applicera fogtätning om nödvändigt och montera den nya bakljuset till ramen. Projektet är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84631.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.