Hur man installerar en styrdämpare

En styrdämpare är en enhet som bultar till en motorcykel gafflar på ena änden och ramen på den andra änden av spjället. Styrningen spjället är en chock-liknande anordning som, som namnet antyder, stabiliserar styrningen av cykeln genom att förhindra eller minimera och tillbaka svängning av gafflarna. Spjäll används som en prestation del samt att förbättra säkerheten på cykeln. En typ av styrdämpare är bolt-on dämpare. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Allen skiftnycklar
Momentnyckel
Tape
Visa fler instruktioner
1

Installera ramklämman att levereras med spjäll kit med de medföljande skruvarna. Detta är vanligtvis två bitar som Skruva ihop på vardera sidan av ramen precis framför bensintanken. Detta kommer att vara specifika för din motorcykel, så se till att du har rätt styrdämpare. Dra åt klämman med en momentnyckel enligt anvisningarna.
2

Bolt fästet på ramen klämma med de medföljande skruvarna och dra åt med rätt moment med momentnyckel. Detta är vad spjället själv kommer att montera.
3

Förmontera den styrfäste spjället gaffel och klämma om det behövs. Använd en hylsa för att ta bort den stora centrum muttern. Skydda målgång i krom muttern med tejp om man vill undvika repor med uttaget. Ta den stora brickan under muttern.
4

Montera gaffeln fästet på mitten av gafflarna där centrum muttern avlägsnades. Byt ut muttern och brickan och dra den till rätt åtdragningsmoment.
5

Avlägsna plastskyddet på slutet av styrdämpare (om sådan finns) och skjut styrdämpare genom lossade gaffel fäste klämman. Fäst änden motsatt av ratten till karmdelen med den medföljande hårdvaran.
6

Placera styrdämpare i klämman enligt anvisningarna och sedan dra åt klämman så att spjället hålls säkert på plats.
7

Vrid styret för att kontrollera att gafflarna kan vända för att låsa. Justera efter behov för att få rätt lås.
8

Justera dämpningen av styrdämpare. Om gafflarna vrids sakta, kommer det att vara minimal eller ingen dämpning, men en plötslig rörelse bör dramatiskt öka dämpningen. Justera dämpningen med inställningsratten tills du är nöjd med känslan av dämpande åtgärder på gafflarna.
9

testa försiktigt cykla så att spjället inte stör någon normal drift. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95174.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.