Hur att tysta en eftermarknad avgassystem

Eftermarknad avgassystem är oftast installeras för en av tre skäl: normal ersättning, öka prestanda och förändra ljudbilden. Eftermarknaden avgassystem kan ha en signifikant ökad ljudprofil som en följd av ökad genomströmning av avgaserna, design av ljuddämparen kamrarna eller genom avsiktlig sänkning av ljuddämpande. Ökningen av avgasljudet, som en gång kan ha varit avsiktligt (t.ex. med en tidigare ägare), kan nu vara direkt påverkar åkkomfort för de åkande. Brusreducering sker genom vibrationer och ljud kontroll. Saker du behöver
ljuddämpande material
ljuddämpare
Exhaust Tip
Hög temperatur ljuddämpning avgaser wrap
Visa fler instruktioner
1

lokalisera och reparera avgas läckage. Läckande avgaser kommer att öka ljudet som produceras av avgassystemet. Manifold packningar, rostiga rör, trasiga ljuddämpare och dåliga katalysatorer kan alla bidra till ökade bullernivåer.
2

Byt ljuddämparen med en ljuddämpare för att dämpa ljudet. Ljuddämpare för att dämpa ljudet får utnyttja flera kammare design, ljuddämpande material eller kan tygla avgaserna för att minska den totala ljudet.
3

Byt slutrör med resonans tips. Resonated spetsar är fodrade med ljuddämpande material, såsom glasfiber, som absorberar ljud som produceras av avgassystemet vid den tidpunkt den frigörs från avgasröret. Avgassystemet hög temperatur
4

Wrap avgas wrap. Hög temperatur avgaserna wrap kommer inte att smälta eller brinna när den placeras mot grenröret, ljuddämparen och rör. Avgas wrap ska sprayas med en silikon barriär för att minska sannolikheten för accelererad korrosion i de underliggande metallytor.
5

Installera ljuddämpande material i kabinen hos fordonet. Ta bort alla inre komponenter (stolar, mattor, klädsel och tak material). Installera ljuddämpande mattor direkt mot metallytor på fordonet för maximal effekt. Ljuddämpande materialet bör även installeras i dörrarna i fordonet. En gång installerat, avgaserna och alla andra trafikanter ljud dämpas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95590.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.