Hur gör jag en LT1 Titta Nostalgisk?

Chevrolet LT1/LT4 motor, producerad 1992-1997, är i huvudsak bara en old-school small-block med GM: s utmärkta Vortec topplock, ett omvänt flöde kylsystem och ett några andra uppdateringar för att öka effekt och bränsleeffektivitet. Ett antal tillverkare gör förgasare färdiga inloppsrör som passar till de Vortec topplock att möjliggöra problemfri motor swappar till äldre chassit. Dessa grenrör gör det också möjligt att uppgradera befintliga anläggningar för att få dem att verka lite mer klassiskt. Oavsett om det är en trippel-carb 1996 Corvette eller en retro Caprice, kan de rätta delarna få det att hända. Instruktioner
en

Koppla, unbolt och ta bort motorn och transmissionen. Du kan prova att göra denna omvandling med motorn fortfarande i bilen, men det är inte värt besväret. Borttagning av drivlinan kommer att ge dig fullständig åtkomst måste du byta växellåda, rensa upp i motorrummet och detalj motorn till den omfattning du behöver.
2

Byt ut din befintliga elektroniska 4L60-E transmission med en 700-R4. Den 4L60-E är en elektronisk version av den gamla 700-R4, vilket innebär tre saker i förhållande till detta swap: det kommer inte att fungera utan nätverk med beståndet motorövervakningssystem, som du inte kommer att använda, det är långt dyrare än sin föregångare, så att du slipper leta länge för att hitta någon som kommer att handla dig en 700-R4 för en 4L60-E, och 700-R4 är en bolt-in ersättning för 4L60-E <. br>
3

Strip insugningsröret och insprutningssystem av din LT1, sedan skruva isär distributören och ta bort den. Sälja komponenten till att finansiera din konvertering. Ta vattenpumpen och alla tillbehör enheter och skala alla sensorer av motorn, du kommer inte att behöva dem. Rengör och måla om ditt motorblock och huvuden, med hjälp av en GM små block färg. Chevy Orange är den traditionella val, men ett antal små-block kom i GM Corporate Blå och högblank svart.
4

Installera en eftermarknad med omvänt flöde vattenpump och en accessoar enhet konstruerad för en traditionell små block. Bolt en uppsättning adaptrar ventilkåpan till toppen av dina cylinderhuvuden. Vortec heads användning center-bolt ventil täcker, medan traditionella motorer använder skruvar runt omkretsen. De adaptrar gör att du kan utnyttja alla traditionella små block ventilkåpan för ditt val.
5

Bolt en förgasare-konvertering intag till era huvuden. Det finns ingen brist på förgasarmotorer Vortec-konvertering grenrör tillgängliga. GM: s egna dual-planet konvertering grenröret är ett populärt val, men ett antal tillverkare erbjuder enkel-och dubbel-planet konvertering grenrör för denna motor. Om flera kolhydrater är din sak, gör Edelbrock en dual-quad Vortec-konvertering grenrör, och Barry Grant gör en trippel-carb setup.
6

Installera antingen en förgasare eller ett spjällhus injektion setup. Med en luftrenare installerad, ser ett spjällhus precis som en förgasare men erbjuder ökad bränsleeffektivitet och jämnare gång. Spjällhus system kommer att kosta dig betydligt mer - speciellt om du kör två eller tre av dem - men är värt det om du har pengar
7

Installera en eftermarknad elektronisk distributör med en. separat spole. När du har det nya grenröret på, kommer den gamla skolan distributör falla in i blocket precis som det skulle på alla små-blocket. GM: s egen coil-in-cap High Energy Ignition distributör är mer kraftfull, men det kommer att se lite otidsenliga mot en trippel-eller dubbla quad setup.
8

bort, flytta eller dölja alla komponenter , kablage och ledningar vakuum i motorrummet. Ingenting ruiner en nostalgisk motor som en rörig motorrummet, så bli av med något du inte längre behöver, och flytta allt som du gör. Målet är att sluta med en helt slät brandvägg och brunnar hjul. En genväg är att bygga en plåt locket för att placera över brandväggen för att dölja alla komponenter monterade dit. Måla allt platt eller semi-gloss svart när du är klar.
9

tillbaka motorn och transmissionen och anslut alla bränsleledningar, transmission-kylare, elektriska selar och vakuumledningar. Tänk på att om du tar bort den elektroniska bränsleinsprutningssystem från någon motor som ursprungligen hade en, du omedelbart upphäva bilens utsläpp certifiering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96483.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.