Hur berätta om en MTX subwoofer är fyra eller åtta Ohm?

MTX Audio är ett hemelektronik företag som specialiserat sig på högtalare bilstereo, förstärkare, högtalare lösningar kapslingar och pro-ljudsystem. Genom åren har MTX Audio producerat många olika typer av subwoofers. För att tillgodose sina kunders behov, MTX Audio subwoofers finns med olika ohm eller betyg impedans. Impedansen hos en subwoofer måste matcha belastningen förmåga förstärkaren som du använder för bilens ljudsystem. Använda en subwoofer med en lägre impedans betyg rekommenderas av förstärkaren tillverkaren kommer potentiellt att skada både subwoofern och förstärkaren. Saker du behöver
Skruvmejsel
Digital multimeter
Visa fler instruktioner
1

Undersök din MTX subwooferns magnet för eventuella klistermärken rör ohm rating. Din subbas magnet platsen är en rundad form, på baksidan av högtalaren och nära plintar. Om subwoofern är monterad i ett hölje, använd en skruvmejsel för att ta bort skruvarna placerade runt utsidan omkrets av högtalaren. Dra högtalaren och ut ur inneslutningen för att kontrollera magneten för ohm rating informationen.
2

Använda en digital multimeter för att avgöra din subbas ohm rating. Koppla bort alla högtalarkablar från din subbas anslutningarna. Slå på din digitala multimeter. Ställ in enheten för att läsa DC ohm. Se din digitala multimeter dokumentation om du är osäker på hur du ställer in enheten för att använda den här funktionen.
3

Anslut motsvarande positiva och negativa multimeter sonder till terminalerna subwoofer ledningar. Kontrollera avläsningen på din digitala multimeter för att avgöra din subbas ohm rating. Subwoofers som är rankade på 8 ohm kommer att ha en läsning mellan 5 och 6 ohm, medan 4-ohms subwoofers kommer att visa en läsning mellan 2.5 och 3 ohm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84238.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.