Truck Målning Tips

Måla en lastbil själv är ett bra sätt att få erfarenhet av fordonsindustrin målning, spara pengar på en bra färg jobb och få exakt lack du vill. Även oerfarna målare kan måla en lastbil genom att följa några solida, grundläggande målning tips om hur man målar lastbilar. Förberedelser för Paint

Beredningen av metallytan av lastbilen är den viktigaste delen av hela lack. Innan trucken är klar för färg, måste det vara slät och så platt som möjligt. För att uppnå detta, alla bucklor och dings måste repareras. Använd en glidhammare att dra bucklor ut och en slipmaskin för att slipa bort all färg och primer i och runt buckla. När ingenting annat än ren metall visar i buckla, applicera ett tjockt lager spackel. Efter filler torkar för ungefär en timme, sand det smidigt med en dual-action slipmaskin och 80-slippapper. När filler är så smidig som den omgivande plåt, sand igen med 120-slippapper för att jämna ut djupa repor som gjorts av 80-slippapper.

Spraya området med primer och låt den torka 30 minuter. Upprepa dessa steg på alla bucklor eller bulor i plåten på kroppen av lastbilen. När detta är klart, applicera maskeringstejp och papper något område av lastbilen som inte ska målas, såsom glaset, tänder, rullar, dörrhandtag och trim. Sand hela trucken med en dual-action sander och 120-slippapper. Applicera ett tunt lager primer till trucken och låt den torka ordentligt. Sand över primern med 300-grit sandpapper och torka sedan med vax och fett remover.
Besprutning Paint


Blanda färg och förtunning i lika stora delar och häll det till en gravitationsmatad fordonsindustrin sprayfärg pistol. Se till luftkompressorn kan hantera minst 50 psi (pounds per square inch). När sprutpistolen är fyllt, börjar vid toppen av trucken. En stege kommer troligen att behövas för att nå toppen av taket och huven.

Börja på framsidan av bilen och gå bakåt, hålla färgen pistolen ca 10 inches till 12 inches från ytan. Färgen appliceras i tunna, jämna drag. Flera tunna lager är bättre än ett par tjocka rockar, som kan orsaka körningar i färgen. Applicera 3-5 skikt av färg, så att varje skikt torka i 30 minuter vardera. När färgen har torkat, applicera 4-6 lager av klarlack färg. Låt bilen torka över natten.
Efter Paint

När färgen har torkat, flytta den i solljuset för att få en bättre överblick. Kontrollera ytan för körningar eller små smutspartiklar visar genom färgen. Använd vatten och 600-grit sandpapper att slipa hela målade ytan, hålla sandpapper dyblöt hela tiden. När färgen blir tråkig och smidig, skölj lastbilen helt och låt det torka.

Gå över den målade ytan med en bil polermaskin och ett milt slipmedel gnugga förening. Detta ger en glänsande glans till lastbilens yta och hjälper till att dölja små brister.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83270.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.