Tips om Bildelar Spray Painting

Spray måla en bil är inte lika effektivt som en professionell lack, men det kan se bra och skyddar din bil mot rost. Om du har en äldre bil med rost eller skador på den, kan en spray paint jobb att det ser bättre ut än det gör och kostar mindre än en professionell målare göra jobbet. Även om du inte använder professionell färg utrustning, måste du bära en skyddsmask medan slipning och sprutning primer eller färg. Prepping för Paint

bästa lack är bara så bra som det prep arbete på bilens ytor före målning. Parkera bilen i skuggan eller i ett garage. Förslut alla områden inne i garaget som inte kan få damm eller måla på dem. Se till att området är väl ventilerat eftersom slipning och målning orsakar mycket damm och rök. Se till att rulla fönstren upp innan slipning.

Sand bilen med 150 grit sandpapper. Du kan använda en slipkloss eller en dubbelverkande slipmaskin för att ta den gamla färgen bort. Torka bilen ner med en trasa och lite vax och fett remover för att få slipdamm bort.

Använd fordonsindustrin maskeringstejp för att täcka alla områden som inte ska målas. Trim, fönster, däck, dörrhandtag, lampor och grillen ska täckas upp och förseglas med maskeringstejp. En lager grundfärg på bilen

Spray. Använd lätta horisontella streck tills hela bilen sprutas. Vänta några timmar för primern att torka. Använd en lång slipkloss och några 300 slippapper för att slipa kroppen ner lätt. Detta gör en slät yta för färgen. Torka helt med vax och fett remover.
Besprutning Paint

Få en aerosolspray avtryckaren för att passa den övre delen av burken. Detta kommer att spara dina fingrar från att trycka på den lilla knappen spruta på toppen av burken.

Rengör bilen med en klibbduk innan målning. Detta griper eventuella partiklar och damm som kan ha landat på ytan av bilen i sista minuten. Börjar på huven och arbetar mot den bakre delen av bilen, spraya lätt, även stroke av färg på ytan. Flera tunna lager fungerar bättre än en eller två tjocka lager. Låt varje lager torka i några timmar innan nästa skikt.

När färgen har torkat i flera timmar, spraya flera lager klarlack färg (finns på billack leverans butik) på bilen. Låt dem torka i minst 30 minuter innan du tar bort maskeringstejp och papper. Låt en dag eller mer för bilen att torka tillräckligt för att köra.
När färgen är torr

När sprayfärg har torkat helt, titta noga för några synliga fläckar av damm eller springer i färgen. Om något hittas, använd 1200 papper grus sand och vatten till lätt sand ut. Håll sandpapper dränkts med vatten hela tiden har kontakt med bilens yta. Oroa dig inte om de slipade områdena ser tråkig, är du bara slipa ytan och inte färgen. Sand löper tills de inte längre är märkbar. Fläckar av smuts i lacken kan slipas för att bli mindre märkbar, men blir kvar i lacken.

När du är klar med slipning, skölj bilen och torka den med en syntetisk sämskskinn. Använd flytande polering förening och en buffert för att polera hela bilen, med början längst fram och arbeta bakåt. Torka av föreningen med en mjuk torr trasa. Detta steg är inte helt nödvändigt, men gör bilen glänsa mer än att måla ensam.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83223.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.