Hur man sätter rubriker på en 1998 Mustang GT

En av de mest populära ändringar i en Ford Mustang är installationen av en uppsättning av eftermarknaden rubriker, vilket kan vara mycket effektiva när de installeras på en 1998 års modell. Headers är mer lättflytande än ett grenrör, tillåter motorn att producera mer hästkrafter och vridmoment genom att evakuera förbrukade avgaser snabbare och effektivare. Headers gör också en motor låta bättre tack vare en djupare anteckning från avgaserna. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
momentnyckel Rags
Packning Remover Review Scraper
Nya headers

Visa fler instruktioner
1

bort minuspolen från batteriet. Skruva ur de två skruvarna som fixerar intaget slangen från spjällhuset till luft rutan. Lossa avluftningsslangen från induktion slangen. Skruva luft temperaturgivare.
2

Ta bort skruven som håller luften rutan till inre fender väl. Ta bort vakuumslangar som går till smog pump och katalysatorer. Notera där slangarna går, så att de kan installeras. Ta bort tändstiften och tändstiftet tråd.
3

höja fordonet med en domkraft och sänka den på pallbockar i alla fyra hörnen. Lossa men ta inte bort de två muttrarna på båda sidorna av H-röret med en 3/4-tums socket. På passagerarsidan behöver syresensorn tas bort med en 22mm slutade öppen nyckel efter att du kopplar kablarna. Ta bort de två skruvarna som håller H-röret till överföring tvärbalk. Dra H-röret ner.
4

Ta bort de 16 bultarna som håller beståndet grenröret på. Du kommer att behöva använda en kombination av förlängningar för att nå alla bultarna. För att få grenrören ur motorrummet, ta bort oljestickan och oljestickan röret. Också koppla bort EGR röret sitter på spjällhuset. Lirka försiktigt rören ur motorrummet. Bort eventuell packning material som är kvar på ytan av cheferna där rubrikerna kommer att montera
5

skrapa. Använd packningen remover och en skrapa. Installera header dubbar som kommer med de nya rubriker i huvudena.
6

Placera den nya header packningen på plats. Montera headers över packningen. Det kan hjälpa att ha en assistent håller ena änden av huvudet medan du skjuter huvudet över pinnbultarna och trä på muttrarna på. Installera alla header muttrarna och dra åt dem gradvis till 96 ft-lbs. med en momentnyckel.
7

tillbaka oljestickan röret och mätstickan. Återanslut H-röret underifrån bilen genom att höja det tillbaka upp till där den monterar och installerar bultar. Se till att du dra åt skruvarna gradvis för att undvika sprickbildning eller skada rubriker. Installera syresensorn.
8

Installera den nya EGR röret på EGR-ventilen om rubrikerna kom med en. Sätt tillbaka tändstiften och tändstift kablar plugg. Installera luften rutan och linjerna vakuum för smog pump och airboxen. Dubbelkolla header bultar att kontrollera att allt är installerat ordentligt. Sätt tillbaka batteriets minuspol. Starta bilen och kontrollera att avgaser läcker. Kontrollera header bultar ett par gånger när fordonet har kört regelbundet för att se till att de stannar tätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95255.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.