Hur man bygger en högtalarlåda

denna instruktion ger allmän information om hur man bygger en högtalarlåda. Saker du behöver
3/4 "mdf trä
1 1/4" trim skruvar
1 "trä skruvar
14ga högtalarkabeln
skarvhylsor (oftast kvinnliga blad stil)
kabelskalare
avbitartång
Jigsaw
penna
string
trälim
ljudisolering fiber
Visa fler instruktioner
1

Beräkna volymen högtalarlåda och bestämma om du vill ha den portad eller sluten. Enclosure krav på storlek ges av högtalaren tillverkaren. En portad låda gör att du kan använda en något mindre storlek kapsling. En sluten låda ger en mer exakt ljud till dina högtalare. VOLYM = längd x bredd x höjd
2

först göra ansiktet styrelsen att talaren kommer att sitta in. Skär den i storlek (exempel: 13 "x12") Addera 3

Gör en radie verktyg med hjälp av ett snöre knutet till en penna. Håll strängen 1/2 av diametern av högtalaren öppningen på mittpunkten av öppningen. Håll på mittpunkten drar i snöret tätt använder den som en guide för att rita en perfekt cirkel.
4

Borra ett 1/2 tum hål nära innerkanten av cirkeln. Detta kommer att skapa en utgångspunkt för att skära ut den med sticksåg.
5

Klipp ut cirkeln längs linjen med sticksågen
6

Drop i högtalaren och markera monteringshålen med en blyertspenna. Ta bort högtalaren och förborra hålen med en borr mindre än monteringsskruvar.
7

Nu skär ut toppen (12 "x12"), botten (12 "x12"), back ( 13 "x12"), vänster (13 "x13.5") och höger (13 "x13.5") sidorna av inneslutningen
8

Borra ett 3/8 tum hål på baksidan panel för att mata högtalarkablar genom att högtalaren
9

Applicera en sträng trälim till kanten på varje bit innan monteringen. förborra alla hål innan du installerar trim skruvar. Montera i denna ordning, 1.front till botten 2.top till främre 3.back till toppen och botten 4.left sida till toppen, botten, front och rygg 5.right sida till toppen, botten, front och rygg.

10

Reach genom högtalarens öppning och tillämpa en sträng silikon sealer till alla sömmar för att förhindra läckage. Också försegla det område där högtalarkabeln in genom den bakre panelen. Bara se till att du lämnar tillräckligt med slack i kabeln för att göra dina anslutningar på högtalaren.
11

Crimp kontakter på högtalarkablar för enkel anslutning av ledningar till högtalaren.

12

Fyll lådan med ljudisolering fiber.
13 p Om du vill tillämpa matta eller någon annan täckning till inneslutningen göra detta nu. För de flesta beläggningar behöver du en burk spray lim för att fästa den.
14

Applicera en sträng silikon på frontpanelen runt högtalaren monteringshål, bifoga högtalarkablar och montera högtalaren med träskruv . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83025.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.