Effekterna av en snöplog på en lastbil

snowplowing kan vara en lukrativ affär om de utförs med rätt utrustning och i ett område som stöder behovet av en hel del snöröjning. Bortsett från att köpa nödvändig utrustning, kommer det också att finnas en hel del läggas underhåll för att hålla utrustningen och lastbil i gott skick. Det är en vanlig tanke runt lastbilen världen som snöplogning är ingenting mer än att placera en lastbil under extrem misshandel, men kan hålla sig till en stadig underhåll schema visar att fördelarna med att ha en plog lastbil långt kan uppväga slitage placeras på den. Plogen

en snöplog är inget annat än en stor snöskyffel med flera pivot punkter monterade på en fixtur som är fäst vid främre rambalkar i lastbilen. Varje blad kan gå upp och ner, de flesta kan svänga åt endera sidan och en del även vika delvis i mitten. Alla funktioner i en plog sker med hydraulik manövreras av föraren med hjälp av en elektronisk kontroll. Plogen skall alltid vara förhöjd under körning och vilar på marken när fordonet är parkerat. Tänk, kan det verka som en stor barriär av metall som skulle skydda din lastbil, men sanningen är att en plog kan leda till mer allvarliga ram skador i händelse av en olycka och kan vara dödligt för alla fordon som kan slås av det. Addera slitage Truck

Den främre delen av din lastbil uppenbarligen tar det värsta slitaget över allt annat på grund av den extra vikten av plöja inrättas. Plöjning handlar trycka extra vikt som snö samlar in, vilket bidrar till vissa slitage till lastbilens ram. Kraftiga kulleder och kontroll bussningar arm är viktiga, eftersom de måste ta itu med den extra vikten vid vändning och går över gupp. Lastbilens främre hjulupphängningen kommer generellt måste uppgraderas till en tung inställning samt att stödja den extra vikten, plan för att ersätta de främre strävorna och spiralfjädrar, kulleder och bussningar, om du inteding på att använda en äldre lastbil plan. Merparten av tiden, kommer lättare lastbilar kräva ytterligare chocker som ska monteras och installeras på framsidan för att hjälpa till att stödja vikten av plogen. En bra tumregel är att minnas snöplogning kommer att förkorta livslängden på chassidelar med ungefär hälften, jämfört med en lastbil som används för normal pendling.
Slitage på Plow

Plogen har sina egna problem som måste lösas från gång till gång. Byte av plogen motor och hydrauliska ledningar kan bli ett årligt krav beroende på hur mycket du använder plogen. Den hydrauliska vätskan bytas på en vanlig frekvens, men du måste läsa manualen som följde med din plog att känna till rätt intervall. Svängpunkterna är utsatta för slitage och bör smörjas varje månad. En välskött plogen kommer att pågå en lång tid och du kan förvänta dig år av stor tjänst, men om du arbetar i ett område som salter de vägar du kommer alltid att bekämpa korrosion längs bladet och plogen monteringsverktyg.


Motor och Drivlina

En stark motor och transmission är nödvändigt att äga en plog lastbil. I allmänhet kommer alla åtta cylindrig motor kunna hålla upp till uppgiften att regelbunden plöjning så länge du behålla din motor ordentligt, tänk på att när du driver snö, du sätter extra belastning på motorn och drivlinan, så misslyckanden inom de olika delarna kommer att vara mer sannolikt. Överföring och /eller överföring fallet görs i regel i de övergrepp. Snöplogning innebär en hel del framåt och backväxling, mycket mer än vissa bilar kommer att utföra under sin livstid. Ständigt byte från en framväxel till en backväxel orsakar extra slitage på transmission, solenoider skift, drivaxel kardanknutar och hjullager. Om du använder fyrhjulsdrift mycket, kommer överföringen fallet också vara föremål för någon ytterligare slitage. Kontrollera alla dina vätskor regelbundet och ändra vätskorna förtecknade i svår plikt delen av din bil bruksanvisning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89729.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.