Det billigaste sättet att koppla upp en mottagare Hitch på en 2006 Hyundai Tiburon

Drar en släpvagn med en sportbil är kanske inte vanligt, men det verkar vettigt om du behöver för att dra ytterligare last på en sällan basis. Din 2006 Tiburon kan vara den perfekta bilen för dig, tills du hittar dig själv att behöva transportera skrymmande föremål eller extra utrustning. Istället för att köpa en större bil, kan en dragkrok mottagare installeras billigt på er bil. Detta gör att du kan bogsera små hopfällbara tält campare eller liten hyra och Släp. Genom att installera mottagaren själv och hyra eller använda verktyg du kanske redan har, kan du spara ännu mer pengar genom att nästan eliminera installationskostnaden. Saker du behöver
platt skruvmejsel eller skrapning Tool Review Helper Review ½-tums borr
Borrmaskin
Momentnyckel
Hylsnyckelsats
Silikon sealer

Visa fler instruktioner
1

glider under den bakre delen av bilen och skrapa någon lera, smuts, underbeläggning eller annat skräp från botten av den bakre stammen pannan med en platt skruvmejsel för att säkerställa en plan, fast fäste för dragkroken. Använd någon annan lämplig skrapning verktyg du kanske redan äger för att göra det här jobbet, om du inte har en skruvmejsel.
2

Öppna den bakre luckan luckan och ta bort reservdäcket och domkraften för att exponera plåten ytan på reservdäcket väl.
3

Placera skumt på marken under den bakre delen av bilen så att är vänd uppåt med den öppna änden av lottningen rör vänt bak. Ha en hjälpare höja och håll hitch till undersidan av bilen. Skjut hitch framåt tills den platta stål fäste vid den motsatta änden av dragstången badkaret kommer in i kontakt med det förinstallerade dragkrok på undersidan av bilen.
4

Placera U- bult som medföljde skumt monteringsverktyg genom dragkrok. Guide de gängade ändarna av bulten genom de två hålen i den platta hitch monteringsfästet. Placera plana brickor över den gängade änden av bultarna på undersidan av den platta monteringsfästet. Skjut brickorna runt som behövs för att säkerställa att de inte överlappar varandra. Twist muttrar på varje trådarna för hand. Ha hjälpare utgåvan skumt, som det ska stanna på plats nu.
5

Skjut skumt som behövs så att dess flänsarna centreras på undersidan av stammen pan. Borra genom monteringshålen i flänsarna och i bagageutrymmet pannan med en ½-borr installeras i en borrmaskin. Borrmaskiner kan hyras på bildelar eller skidutrustning butiker, om du inte äger en. Köp en enskild borr från en rabatt verktyg butik, vilket borde vara billigare än att köpa en hel uppsättning borr.
6

Använd skruvmejseln eller skrapa bort ljud deadener från insidan av reservdäcket väl runt de borrade hålen så att kroken fästen kommer att sitta jäms till metallytan.
7

Sätt skumt bultarna genom de rektangulära monteringsblocken. Sätt i de gängade ändarna av bultarna genom de borrade hålen i toppen av reservdäcket väl hålrum och även om hålen i hitch monteringsflänsar. Placera låsbrickor över ändarna av bultarna. Skruva muttrarna på bultarna tills de är åtdragna.
8

Hyr en momentnyckel och en hylsnyckelsats från din lokala Biltema, om du inte redan äger dem. Dra de små muttrarna på U-bulten och de stora muttrarna på skumt monteringsflänsar till de specifikationer som anges i kopplingen instruktioner, vanligtvis ca 20 foot-pounds för U-bult och 75 foot-pounds för de större bultarna.

9

Applicera en liten sträng silikon sealer - kanske kvar från ett hem förbättring jobb - runt bulten monteringsblocken i bagageutrymmet för att stänga ute avgaser från stugan. Byt jack och reservhjul och stäng luckan luckan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89728.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.