Hur Wire en Trailer Från 5-Wire till 4-Wire

En släpvagn med en 5-kablage har anslutningar för markör, broms-och signallampor samt ett elektriskt bromssystem. Genom att reducera en 5-kabel till en 4-tråd du eliminera anslutning för släpvagnens bromsar. Om din släpvagn är betydligt tung och ligger på de övre gränserna för dragkapacitet på fordonet, är det rekommenderat att du uppgraderar fordonet till en 5-kablage. Om förlusten av bromssystemet är inom de tillåtna gränserna för fordonet, vilket gör att anslutningen kan göras på ett av två sätt. Saker du behöver
Harness adapter
Avbitare
Wire strippor
4-kablage
Butt kontakter
Tänger
eltejp
Visa fler instruktioner
Install Kopplingsadapter
1

Gå till en släpvagn leverans butik och välja en Kopplingsadapter som överbryggar gapet mellan dina två kontakter. Både 4-tråd och 5-wire-kontakter finns i platta och runda konfigurationer. Förstå vad forma dina kontakter är innan du väljer en adapter.
2

Skjut 4-wire sidan av adaptern i bilens kabelnät.
3

Skjut 5-wire sidan av adaptern i vagnens sele.
4

Testa att släpets lampor svara på fordonets kommandon som förväntat. Addera Rewire Trailer

5

Klipp 5-kablaget från släpvagnen tungan lämnar så mycket tråd som möjligt. Strip tre åttondelar av en tum av isoleringen från de vita, gröna, gula och bruna ledningar med tråd strippor.
6

Fäst 4-kablaget gröna kabeln till vagnens gröna ledningen med en butt-kontakt . Dessa verkar genom att placera en tråd i varje ände och komprimera med en tång.
7

Anslut den gula, vita och bruna trådar av selen till liknande-färgade trådar på släpvagnen med rumpa kontakter.

8

Wrap varje förbindelse i elektriska band samt den avskurna ändan av den blå tråden. Wrap alla trådarna tillsammans med eltejp för att ge ett andra lager av skydd mot fukt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89574.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.