Hur man gör en Body Foam bil

Skapa en bilkaross från skummet kan du skapa en lätt, billigt och unikt organ avsedda för användning på ett särskilt fordon chassi. Genom att använda skum paneler, kommer du att snabbt kunna bilda kroppen, forma den för hand i alla tänkbara sätt, och med ett skikt av glasfiber läggs på skummet, kan din bil kropp ges samma yta som alla andra bil, skapa ett robust och attraktiv kropp användbart för allt från visning till prototyper. Saker du behöver
Bultar Plywood
Automobile chassi
Razor kniv
högdensitetsskumplast paneler
Lösningsbaserad cement
Six-ounce glasfiber duk
Polyester lamineringsharts
Paintbrush
Bärbar Tigersåg
Bondo
slipblock
Sandpapper
Primer
Automotive måla
Visa fler instruktioner
1

Skapa en ram karossen med plywood former, skuren i den allmänna kroppen utformning och storlek. Fäst plywood direkt till bilens chassi med bultar. Den plywood ram kommer att fungera främst som ett stöd för skumskivor och bör skäras bara allmänna konturer. Fäst minst fyra blanketter till chassit, en för varje ände av karossen, och en för varje ände av sittplatser facket.
2

Placera skumskivor över bitarna plywood struktur, säkra dem till träet med hjälp av limmet. Skär skivorna omkring en tum längre än nödvändigt före placering och klipp bort med hjälp av ett skum kutter, efter att limmet har härdat. Skum fräsar är portabla uppvärmda verktyg som snabbt skär genom skummet med uppvärmda ledningar. För att bygga upp skumhöjden för karossen, lim lager av paneler tillsammans med limmet innan du placerar dem på plywood. Skummet karosseridelar bör vara en till två inches tjockare än de önskade kroppens konturer för att möjliggöra formning av skummet. Börja med de större bil-längd paneler placerade i mitten av karossen, och arbeta utåt, placera mindre paneler.
3

Detalj skummet karossen genom att forma skummet med en slipning blockera. Genom att köra blocket längs skummet kan du ta bort skummaterial, skulptera den ultimata formen av karossen.
4

Lägg till information till karosseriet genom att lägga till ytterligare skumplastplattorna att skapa områden som hjulhusen . Dessa tillägg kommer att behöva slipas till form också.
5

Placera ett lager av glasfiberväv över ömtåliga delar efter formning för att stärka dem när du fyller i karossen. Applicera ett lager av harts med en pensel över glasfiber för ytterligare stöd av områdena.
6

snittlinjema in i skummet kroppen där det behövs för detaljer karosskomponenter slipa kanterna på linjerna smidig att använda en hand fil.
7

Applicera två lager av sex-uns glasfiber duk till skumskivor för extra styrka och stöd, måla varje lager med harts. Täck alla skumytoma med glasfiber beläggning.
8

Cut öppningar i skummet, till exempel fönster eller dörrar där så krävs, genom glasfiber innesluten skum med en tigersåg. Applicera lager av glasfiberväv med harts för att de skurna kanterna.
9

Slät yta av glasfiber kropp med hjälp av en fil för att ta bort eventuella glasfiber droppar och åsar på ytan, och sedan täcka kroppen med en plast kropp fyllmedel såsom Bondo, arkivering filler ner tills du har skapat en slät jämn yta karossen. Ta filmärken med 36 sandpapper, och sedan skapa en jämn yta med ett 100 sandpapper.
10

Spraya kroppen med en polyester primer och sedan måla karossen den slutliga färgen önskas.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/88094.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.