Hur Wire en Seven-polig kontakt Trailer Ljus

Varje släpvagn behöver ett grundläggande system bestående av broms-, signal-och positionsljus för laglig på allmän väg. Dessa drivs via en elektrisk koppling till dragfordonet. En sju-polig sele är den största kontakten tillverkas. Utöver det grundläggande systemet, det ger också ström till elektriska bromsar, ett batteri och backup lampor. Några av dessa poster krävs för större eller tyngre släp. Ledningar en sju-polig kontakt till din bil kräver lite trial and error. Saker du behöver
Skruvmejselsats
12-volts testlampa
Seven-poliga kablage
Scotchlok eller motsvarande kontakter
Buntband
eltejp
Visa Mer Instruktioner
1

Leta reda på skruvarna som fixerar bakljusen till fordonets kropp. Ta bort dessa skruvar med en skruvmejsel och dra lamporna ur sina hålor. Koppla lamporna 'kabelnät och ställa in att belysningen åt sidan.
2

Vrid tändlåset till läge "ON". Aktivera positionsljus med förarens kontroll.
3

Anslut alligator klipp från 12-volts testlampa till någon ren metall nära den vänstra bakre bakljus. Applicera provet ljusets sond till plåten kontakterna inuti bakljus ledningsnätet. När testet lyser, har du hittat rätt tråd för positionsljus. Upprepa denna process för att hitta strömkablarna från höger och vänster signal, och backljus.
4

Anslut sju-polig sele bruna tråden till strömkabeln för positionsljus med en Scotchlok kontakt eller motsvarande. Dessa fungerar genom att placera en tråd i varje spår och stänga grinden. Anslut den gröna ledningen till makten tråd för rätt blinkers, den gula sladden till vänster blinkers, den lila ledningen till den omvända ljus tråd, och den vita kabeln till valfri svart (jord) kabeln på kabelstammen med Scotchlok kontakter.
5

Anslut sele "blå tråden till den elektriska bromsen styrenhetens blå tråd med en Scotchlok kontakt. Bromsen styrenheten bestämmer hur mycket bromskraft att tillämpa på trailern för att hjälpa till att bromsa fordonet. De är oftast installeras nära förarens position. Du måste ha en installerad om din bil inte har en.
6

Kör den röda kabeln till fordonets batteri. De två alternativa vägar är under fordonet längs en ram järnväg eller genom det inre, förbi brandväggen, via en rund, svart gummigenomföringen i förarens fotutrymmet.
7

tillbaka den positiva polen av på batteriet och skjut den röda tråden under terminalen. Dra åt terminalen tillbaka.
8

Linda anslutningarna i eltejp och fästa lösa sladdar med buntband.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89543.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.